VURGUN TORBA?DAN ÇIKAN DÜZENLEMEYİ YALANLADI

VURGUN TORBA?DAN ÇIKAN DÜZENLEMEYİ YALANLADI

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, torba kanundaki düzenlemenin Refah Partisi hesaplarına ilişkin davayı kapsadığına ilişkin iddiaları yalanladı. Vurgun, "Basından öğrendiğimiz kadarıyla, sayın Genel Başkanımızın bu torba yasa

 

 

600 MİLYAR DOLAR BORCUMUZ VAR

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun parti çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Vurgun konuşmasında, ?Ortaya çıkan durum içler acısı. Hangi konuyu ele alırsanız alın, adeta yolunu şaşırmış, hedefini unutmuş, gece mezarlık yanından geçerken korkusundan bağırarak ilerleyen adam gibi bir hal sergiliyor. Allah korusun adeta Türkiye elimizden çıkıyor, iktidar ve muhalefet liderleri ise birbirine hakaret ediyor. İktidar; Türkiye çok iyi durumda, tozpembe, milli gelir 15 bin lira diyor. Başbakan bir açılışa gidiyor, 69 tesisi açıyor ama içlerinde bir tane bile üretim tesisi yok. Doğuda bir tane et kombinası yok, tüketim mallarımızın çoğu ithal mal. Başbakan IMF`ye borcumuz kalmadı diyor, ama 2011 bütçesinde 47,5 milyar (47,5 katrilyon ) TL faiz ödememiz var. Bu 47,5 milyarı hangi anaparaya faiz olarak ödüyorsunuz? İsterseniz gelin, herkesin ortaokulda öğrendiği faiz hesabından, bu miktarın ödendiği kapitali bulalım. Kapital x faiz fiyatı = faiz miktarı. Faiz fiyatını % 5 alırsanız 950 milyar kapital çıkar. Yani yaklaşık 600 milyar dolar borcumuz var demektir." Dedi.

 

MUHALEFET BOŞ KONUŞUYOR

Vurgun, "Bunu tozpembe göstererek saklayamazsınız. Peki, muhalefet ne yapıyor? Aslında iktidarı büyüten muhalefet partisidir. Çünkü bu kadar zor günleri yaşayan Türkiye`de muhalefet adeta şaşırmış, nerede ne konuşacağını bilmiyor. Türkiye dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor ama muhalefette ses yok. Devletin bütün malları özelleştirme adı altında satıldı, ama yine muhalefette ses yok. 2010 yılında ne ürettik? Buğday, pancar, fındık, tütün vs. rekolteleri nedir? 2011 yılında hedef rekolte ne olmalıdır? Gelecek sene de kurbanlıkları ithal edecek miyiz? Bu milletin dışa bağımlılıktan kurtulması için nasıl bir yol izlenmelidir? Muhalefetin burada da bir rolü yok. Muhalefetin işi gücü Ergenekon ve kağıttan kaplan.

 

BİRİNCİ MÜJDE

Milli Görüş`ün iktidarı olmadan, yani Saadet Partisi iktidara gelmeden, manevi eğitime ağırlık vermeden, havuz sistemini getirerek denk bütçeyi yapmadan, özürlüsüne yaşlısına (ihtiyaç sahibine) asgari geçim ücreti verip yüzünü güldürmeden, en önemlisi son yirmi yıldır devam eden haçlı seferlerinin stratejisini anlamadan kurtulamayız diyor ve halkımıza arz ediyorum" şeklinde konuştu. Vurgun parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, önce danışma kurullarında ardından 12-13 Şubat tarihli GİK`te ele alınan ve son Başkanlık Divanı`nda da karara bağlanan üç önemli müjdeyi ve diğer sonuçları kamuoyuna açıkladı. Birinci müjdenin işçiye, memura, emekliye yönelik olduğunu kaydeden Vurgun, "Saadet Partisi, yeniden havuz sistemini kuracaktır. Tıpkı 1996`da olduğu gibi çalışan kesime en az yüzde 50 zam vereceğiz. Nasıl yapacağız? Geçmişte yaptığımız, gelecekte yapacağımızın teminatıdır. Hatırlayacaksınız, o parayı bulduk. Hem de, içeride esnafımıza bir kuruşluk vergi yükü getirmeden, IMF`den bir kuruşluk borç almadan. Daha sonra bu zam, bir kısım emekçilerimiz için yüzde binlere varmıştı" diye konuştu.

 

İKİNCİ MÜJDE

İkinci müjdenin ise eğitime yönelik olduğunu açıklayan Vurgun, ?Velilere ve üniversite öğrencilerine müjdemiz var. Anayasamıza göre, eğitim ve öğretim hakkı, temel bir insan hakkıdır. Temel insan haklarının önündeki engelleri kaldırmak da, sosyal bir hukuk devleti için Anayasal bir görevdir. Bu nedenle, Anayasa`nın ruhuna uygun olarak, sosyal hukuk devletinin bir gereği olarak öğrenimin her kademesinde hiç kimse mali yük getirilmeyecektir. Yani üniversite harçları kaldırılacaktır" dedi.

 

ÜÇÜNCÜ MÜJDE

Üçüncü müjdenin ise tüm millete yönelik olduğunu vurgulayan Vurgun, ?Bu da tüm milletimize taahhüdümüzdür. Bir darbe ürünü olan mevcut Anayasa, bütünüyle ortadan kaldırılacak. Yerine milletimizin ruhunu uygun, onun örf ve adetiyle, tarihi geçmişiyle, inançlarıyla, kültürüyle bağdaşan, insan merkezli yeni bir Anayasa yapılacaktır" şeklinde konuştu. Vurgun, "Saadet Partisi tüm teşkilatlarıyla seçime hazırdır. Baraj gibi bir sorunu yoktur. Baraj konusunda, hem teşkilatlarımıza hem de yüce milletimize güveniyoruz. Aklı selim olan yüce milletimiz, kendisi için neyin doğru olduğunu çok iyi takdir edecektir. Saadet Partisi, sokak sokak, mahalle mahalle ve köy köy arazidedir" diye konuştu.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı