Vurgun: ?Otobanları, köprüleri ve yolları sattılar?

Vurgun: ?Otobanları, köprüleri ve yolları sattılar?

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, özelleştirilen köprüler ve otoyollar ile ilgili sert eleştirilerde bulundu. Vurgun, "Hükümet en son olarak otobanları, köprüleri ve yolları da satarak iyice yoldan çıkmıştır. Yoksul Türkiye`ye bir de Yol`s

FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERİYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı basın açıklamasında AK Parti?yi eleştirdi. Vurgun, ?Bu yollar fakir fukaradan alınan vergisi, emeği, alın teri ile yapılmıştır. Normalde bir hükümetin yapması gereken, zenginden alıp fakire vermektir. Ama AKP hükümeti, fakirden aldığını zengine vermektedir" diyerek, özelleşen yolların ve köprülerin bunun son örneği olduğunu söyledi.  Vurgun,  "Şimdi büyük reklam ve şaşaalarla yapılan elektrik santralleri ve barajlarda yakın zamanda satışa çıkarılacaktır. Hiç şüphe yok ki sırada nehirlerimiz var. Bu böyle gitmez. Bu Sülün Osman ekonomisidir. Korkarız ki bu hükümet satacak bir şey kalmayınca, Sülün Osman gibi, sadece geçenden değil, bakandan da para almaya başlayacaktır? dedi.

SATILARAK ELDE EDİLEN GELİRLER FAİZE GİDİYOR

Vurgun, "Keşke bu satışlardan elde edilen gelirler, yatırıma dönüşse. O zaman itirazımız olmaz. Maalesef bu satışlardan elde edilen gelirler, faize gitmektedir" diyerek elde edilen gelirin de kötü kullanıldığını kaydetti. Vurgun, "İktidara geldiği tarihten itibaren IMF destekli Kemal Derviş programından zerre şaşmayan AKP iktidarı, şimdi de otoyol ve karayollarının satışını gerçekleştirdi. Toprak satışı yetmezmiş gibi şimdi de köprü ve otoyolları elden çıkaran hükümetin hangi mantıkla hizmet ettiği ortaya çıkmış oldu. IMF`ye borç verdiği için övünen, dünyanın 16. ekonomisi olduğu için hava atan hükümet adeta "para basan" köprü ve otoyolları özelleştirmesi ekonominin sanal bir istikrar içinde olduğunu da ispat etmiştir" diye konuştu.

GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ

Açıklamasının devamında ise Vurgun, "Herhangi bir ekonomik gerekçe belirtmeden yapılan özelleştirmelere bir yenisinin daha eklenmesi IMF`nin Türkiye`nin milli varlıkları üzerindeki dayatmalarının devam ettiğinin bir göstergesidir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı verilerine göre, 2002-2011 tarihleri arasında 34.8 milyar dolarlık özelleştirme yapmakla övünen hükümet, bu tutardan daha fazlasını bir senelik faiz ödemesine veriyor?

BÜTÇE AÇIĞINI KAPATIN

?Bütçe açığını karşılamak için elde avuçta ne varsa satmaya niyetlenen hükümet, ekonomiyi hesapsız harcamalar neticesinde kötü yönetilen ve yama tutmayan bir konuma taşıdığının farkına varmalıdır. Hükümete sesleniyoruz: eğer yapacağın hizmetleri sonunda satarak milletin sırtına yükleyeceksen hizmet etmeyi de bırak. Aksi taktirde yapacağın hizmetin bu millete hiçbir hayrı olmaz. Nitekim bugüne kadar da olmadı. Halkımızın tabiri ile gölge etme başka ihsan istemiyoruz?

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız