Vesayeti aşmaya çalışan bir parti

Vesayeti aşmaya çalışan bir parti

TBMM'de bir konuşma yapan Adalet Komisyonu üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Avukat Ramazan Can, eğitimin önemine değindi. Eski Türkiye'de resmî ideolojiyle sorunları olan, hemen her kesimin karşı karşıya bulunduğu en önemli sorunlardan biri, resmî eğitim o

EĞİTİM ÖNEMLİ

İnsan eğitimi hiç şüphesiz insanlık için öteden beri süre gelen başlıca ihtiyaçlar arasında ön sırada yer aldığını belirten Can,  “Eğitim olgusunun tarihi belki de insanlık tarihi kadar eskidir. Bugün, her bakımdan kuşatması altında bulunduğumuz ulus devlet, tıpkı insana olduğu gibi, yine onun eğitim sistemine yüklediği anlam çok farklı olmuştur. Çoğu insanın çocuğunun daha iyi bir geleceğe sahip olması olgusuyla çağdaş ulus, inşacı bir eğitim bundan ziyade farklı anlamlar yüklemiştir. Seküler, laik paradigmanın yerleştirilmesi, resmî ideolojinin öngörüleri zihinlere enjekte edilmesi, itaatkâr vatandaş tipinin inşası için modern ulus devlet eğitim olgusu değer izaf eden bir gerçeklik olmuştur. AK Parti’yle, toplumsal, ilmî, dini, tarihî, millî değerler etrafından birleştiren, ayrımcılığa son veren, öğrenciyi serbest bırakan, iradesine saygı duyan bir birey olarak yetiştirmeyi hedef almıştır.”dedi. 

AK PARTİ SON BULDU

Can, “Toplumun bir dönem Kemalizm’de ifadesini bulan resmî ideolojik doğrultuda inşası için Türkiye’de başvurulan başat faktörlerden birisi resmî eğitimde yapılacağı umut edilmekteydi. Resmî ideolojiyle eğitim olgusu ve bunun toplumda yapmış olduğu tahribat AK Parti’yle son bulmuştur. Eksiklikleri olsa da yeni dönemde resmî ideolojik vesayetin aşılması ve eğitimin özgürleştirilmesi ana hedefimiz olmuştur. Hükümetin eğitim alanında ortaya koyacağı özgürleşme yönündeki çabaları sadece AK PARTİ tabanı değil, bütün kesimlerce desteklenmelidir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir, yeni Türkiye’nin inşasında hedeflemiş olduğumuz tarihlere varabilmemiz çocuklarımızın eğitiminde alabildiğine özgürleştirilmesiyle sonuç bulacaktır.”diye konuştu.

TOPLUMDA KARŞILIK BULDU

Can, “Kuran-ı Kerim, siyer, Kürtçe gibi seçmeli derslerden, başörtüsü, 4+4+4 sistemiyle daha özgürlükçü, bireyi hedef alan, eğitimdeki resmî vesayeti kaldırmayı hedefleyen politikalar toplumda önemli karşılık bulmuştur. Eğitimde vesayetin tamamen son bulmuş olduğu iddiasında değiliz ama hep beraber başarmayı ve başarmak zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Eğitimin fizik ve teknolojik altyapıyla, insan kaynaklarıyla programına kadar bir bütün olduğu, teknolojinin son harikalarıyla dünyanın en modern okulları kurulsa bile öğretmen ve müfredatın eksik olması hâlinde arzulanan hedefe asla ulaşılamaz.”şeklinde konuştu. Başkalaşan dünyanın gerçeklerine cevap vermeyen müfredatın modern dünyanın gelişimine cevap veren, millî birlik beraberliği, tarihî değerleri, kültürümüzü, geleneğimizi içselleştiren, modern dünyayla entegre olan, ilmi esas alan, özgür birey yetiştirmeyi hedef alan eğitim sistemine adım adım ulaşmalıyız. Genel Kurul gündeminde HSYK yasası gündemde, belli bir mesafe aldık. Toplumun belirli bir kesimi bu teklifin kanunlaştırılmasını bekliyor. O nedenle, zamanımız dar olduğundan grup önerisine katılamadığımı belirtiyor,” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız