Vergi vermek kutsal bir görevdir

Vergi vermek kutsal bir görevdir

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, vergi vermenin kutsal bir görev olduğunu belirterek, il olarak hem tahakkuk hem de tahsilât anlamında iyi konumda olduklarını söyledi. Kolat, ülke olarak kayıt dışı ekonominin önüne geçmek istediklerini açıkladı.

ÜLKEYE KATKI SAĞLAR

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkinay, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vali Ali Kolat`ı ziyaret etti. Vergi bilincininö önemli olduğunu belirten Kolat şunları söyledi ziyaret “Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu anlamda da görevlilerimizi kutluyorum. Ne kadar çok vergimizi ödersek, kayıt altına alırsak, ülkemize o kadar çok yatırım yapmış oluruz, hizmet etmiş oluruz. Verginin ödenmesi, ülkeye okul yapılması, sağlık hizmeti verilmesi, gençlik merkezi yapılması gibi konularla paralellik arz ediyor. Bu haftada iyi bir planlama yapılmasını, vergi bilincinin tanıtılması anlamında da halkımızın bilinçlendirilmesini istiyoruz.”

 

MALİ HİZMETLER İHMAL EDİLEMEZ

Vali Ali Kolat ise konuşmasında mali hizmetlerin ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi. Kolat“ Mali hizmetlerimiz vergi hizmetlerimiz devletimizin ihmal edemeyeceği, vazgeçemeyeceği, bir başka kişi veya kuruma devredemeyeceği çok önemli bir kamu hizmetidir. Bu açıdan bu hizmetimizi sağlıklı olarak yerine getirdiğimiz zaman diğer hizmetlerimizin yerine getirilmesi daha kolay olur. Bize üniversite yıllarımızda öğretilen konu İhtiyaçlarımızın sonsuz kaynaklarımızın sınırlı olduğunu öğretmişlerdi. Bu her dönem geçerlidir.” Dedi.

 

BU YOLDA ALACAĞIMIZ ÇOK MESAFE VAR

Kolat, gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer almak için çok mesafe kastetmemiz gerektiğini belirterek,  “Bu maliye içinde böyledir, şirketlerimiz içinde böyledir ve devletimiz içinde böyledir. Bugün faydalı insan yetiştirmemiz için Milli Eğitimimize ayırdığımız bütçe 40 milyar dolar civarına yakınken Amerika’daki Harvard Üniversitesinin bütçesi 40 milyar dolara yakındır. Yani dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki üniversitelerle aynı bütçeye sahiptir. Gelişmiş dünya ailesi içerisinde şerefli bir şekilde yer almak için bizimde bu yolda alacağımız çok mesafemiz vardır.”ifadesini kullandı

 

VERGİ ALANINDA ARTIŞ OLDU

Kolat, son olarak kayıt dışı ekonominin kayıt içine alınması gerektiğini belirtti. Kolat konuşmasının devamında, ”Türkiye’de vergi alanında mutlaka artış olmuştur fakat vergi veren mükelleflerin ödediği verginin hala yüksek olduğu bir gerçektir. Ülkemizin ciddi bir şekilde kalkınabilmesi için kayıt dışı ekonominin mutlaka kayıt içine alınması gerekmektedir. Bunu yapmak için vergimizi vermekle başlamaktadır. Ben ilimizde vergi veren mükelleflerimizi tebrik ediyor ve vergi haftasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi  

    



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ