Vergi geleceğimizin teminatıdır

Vergi geleceğimizin teminatıdır

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkinay, ?Gelir İdaresi Başkanlığı Kırıkkale Defterdarlığımızca geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası 27 Şubat - 04 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanacaktır. Haftanın amacı kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturu

VERGİ ÖDEME ALIŞKANLIĞI OLMALI

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkinay, Vergi Haftası gününün kutlanması münasebetiyle bir açıklama yaptı. Erkinay, ?Haftamızın amacı kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi ve Vergi İdaresi-Mükellef ilişkilerini daha sağlam temellere oturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla kutlanmaktadır. Giderek artan gelir ihtiyacımızın karşılanması, etkin bir vergi politikasının gerçekleştirilmesi ile mümkündür?

 

KAYIT DIŞI EKONOMİ OLMAMALI

?Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, gelirin ve vergi yükünün adaletli dağılımını engelleyen kamu gelir-gider dengesini bozan kayıt dışı faaliyet şekli mali yapıyı ve genel ekonomik durumu kötü yönde etkilemektedir. Mali belgeler alınmadan yapılan alış verişler, kayıt dışı ekonomiyi yaratmaktadır. Üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynaklarımızın verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekli gayret ve çabaların gösterilmesi gerekir. Topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir. Bireylerin vergi kültürü ve vergi bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak vergi gelirleri de artacaktır? dedi.

 

KAYIT DIŞI ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Kayıt dışı vergilerin ülkeye zarar verdiğini hatırlatan Erkinay, ?Vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için, göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus Eğîtim?dir. Toplum bireylerine öncelikle aileden başlayan okulda devam eden basın ve diğer iletişim araçları ile görsel kurumlarca desteklenecek bir eğitim verilmesi için vergi bilincinin tesisi yönünde önemli faydası olabilecektir.İlimizde vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalışmaktayız.Mükellef, işimizin can damarıdır. Asla unutmayalım ki, mükellefler olmazsa, işimizde olmaz.Görevimizin yine vatandaşa hizmet için olduğunun şuurunda olarak anlayışlı ve nezaket kurallarına uygun davranış içerisinde hareket etmek amacımızdır? diye konuştu.

 

 

 



1

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

2

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

3

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

4

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

5

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ

6

Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

7

Türkiye Belediyeler Birliği üyeleri Bahşılı'da