Vergi bilinci vatandaşlara aşılanmalıdır

Vergi bilinci vatandaşlara aşılanmalıdır

Kırıkkale Defterdarı Mehmet Erkinay, vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için göz ardı edilmemesi gereken hususun eğitim olduğunu söyledi.

GELİR İHTİYACININ KARŞILANMASI

Erkinay, Defterdarlıkta düzenlediği basın toplantısında, Vergi Haftası`nın, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulup geliştirilmesi, vergi idaresi ile mükellef ilişkilerinin daha sağlam temellere oturtulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla kutlandığını belirtti. Giderek artan gelir ihtiyacının karşılanmasının, etkin bir vergi politikasının gerçekleştirilmesi ile mümkün olacağını ifade eden Erkinay, şöyle konuştu:

 

MALİ BELGE ALINMASI GEREKİYOR

"Mali belge alınmadan yapılan alışverişler, kayıt dışı ekonomiyi yaratmaktadır. Üretim ve yatırımın teşvik edilmesi, kaynakların verimli kullanılması, ihracat ve istihdamın artırılmasına özen gösterilmesi ve adil bir gelir dağılımının sağlanması için gerekli gayret ve çabaların gösterilmesi gerekir. Topluma vatanseverlik ve ekonomik seferberliğin benimsetilmesi gerekmektedir. Bireylerin vergi kültürü ve vergi bilinci arttıkça vergi ödeme gayreti ve buna bağlı olarak vergi gelirleri de artacaktır. Vergi bilincinin istenilen seviyeye yükseltilebilmesi için, göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus eğitimdir."

 

VERGİ KAÇAĞINI İNDİRECEĞİZ

Erkinay, kentte vergi gelirlerini artırmak amacıyla, vergi kayıp ve kaçağını asgari düzeye indirmeye çalıştıklarını belirterek, mükelleflerin, işlerinin can damarı olduğunu ifade etti. Görevlerinin vatandaşa hizmet olduğunun bilinciyle nezaket kurallarına uygun hareket ettiklerini belirten Erkinay, "Görevimizi yasal prensip ve mevzuata uygun, sorun oluşturmadan, gecikmeye meydan vermeden yapacağımızdan emin olunmasını belirtmek isterim. Ancak mükellef ve vatandaşlarımızdan da memurlarımızın görevlerini yaparken anlayışlı ve hoşgörü davranmalarını bekliyoruz dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ