Veren el ile alan el arasında köprü olacağız

Veren el ile alan el arasında köprü olacağız

Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesi Kurucu üyeleri ve İdare Heyeti Vali Ali Kolat`ı ziyaret etti. Yöneticiler kuruluşu tamamlanan vakıf hakkında bilgi sundular.

VAKIF İLE İLGİLİ BİLGİ SUNULDU

Vakfın amaçlarını ve yapmayı hedefledikleri konularda Ensar Vakfı Kırıkkale Şube başkanı Kadir Başer “Vakfımız; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Halen Türkiye genelinde 135 şubesi ile hizmet vermekte olan vakfımız, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir” dedi.

VAKFIN MİSYONU HAKKINDA BİLGİ

Vakıf Başkanı Başer vakfın misyonu konusunda işe şu açıklamayı yaptı: “Ensar Vakfı, insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıftır, Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesi olarak Misyonumuza uygun olarak, İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri başta olmak üzere bütün öğrencilerimize kapılarını açarak onların milli ve manevi değerlerle donanması,  bilinç düzeylerinin artırılmasına yönelik her türlü sosyal ve kültürel faaliyetleri düzenleyeceğiz. Bütün bunların yanında “Veren el” ile “Alan el” arasında bir köprü görevi üstleneceğiz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine burs temini ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Bu amaçlarımızın gerçekleştirilmesi hiç kuşkusuz hayırsever gönül erbabı insanlarımızın desteğiyle olacaktır. Ensar vakfı olarak kapılarımızı bütün hayırseverlere açtığımızı Saygıdeğer Kırıkkale halkının bilmesini isteriz.”



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı