Veli rapor peşinde

Veli rapor peşinde

Bu yıl uygulamaya konulan 4+4+4 sistemine göre 66 aylıktan daha büyük çocukların zorunlu olarak 1. sınıfa başlaması tartışması sürerken, çocuklarını 1. sınıfa göndermek istemeyen velileri rapor alma telaşı sardı.

İKİ İMZALI RAPOR

Yapılan her açıklamayla kafaları biraz daha karışan öğrenci velileri, çocuklarını ilkokul yerine anaokuluna ya da anasınıfına göndermek için bir Çocuk Sağlığı Uzmanı ve bir Çocuk Gelişim Uzmanı tarafından imzalanan raporu almak zorundalar.

ÖZEL HASTANELERDEN RAPOR ALMAYIN

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamayla, önce tüm hastanelerden alınabilecek olan raporu verme yetkisi daha sonra yalnızca Devlet Hastanelerine, Araştırma Hastanelerine ve Tıp Fakültesi Hastanelerine devredildi.

RAPOR NASIL ALINIR?

66 aydan büyük çocuğunu ilkokul yerine anaokuluna göndermek isteyen veli, önce Devlet Hastanelerine, Araştırma Hastanelerine ve Tıp Fakültesi Hastanelerine giderek bir Çocuk Sağlığı Uzmanı ile görüşecek. Muayene sonrası Çocuk Sağlığı Uzmanı, çocuğu bir Çocuk Gelişim Uzmanına sevk edecek. Burada yapılan muayenenin ardından da -eğer gerekli görülürse- her iki doktorun imzasıyla çocuğa ?Okul Öncesi Eğitim alması gerekmektedir? raporu verilecek.

RAPOR OKULLARA VERİLECEK

Alınan raporun bir nüshasını, çocuğun kaydının çıktığı ilkokula, bir nüshasını da kayıt yaptırdığı anaokuluna ya da anasınıfının bağlı bulunduğu ilkokula teslim eden veli, bu şekilde çocuğunun anaokuluna kaydını sağlamış olacak.

60-66 AYLIK ARASI ÇOCUKLARIN DURUMU

Bu durumda olan çocukların ilkokula başlamaları ise tamamen isteğe bağlı dolduğundan, 1. sınıfta otomatik kaydı çıksa bile, istemezlerse kayıt yaptırmayacaklar.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti