?Veli Abi? öyle bir kaldırım yaptı ki geçebilene aşk olsun

?Veli Abi? öyle bir kaldırım yaptı ki geçebilene aşk olsun

Belediye geçtiğimiz yaz başında başlattığı bir çalışma ile Türkiye?de hiçbir şehirde görülmemiş bir uygulama ile yaya kaldırımlarını genişletti, yolları daralttı. Uygulama yayalara kolaylık sağlarken araç trafiğini felç ediyor. Zaten araç trafiğini kaldır

YAYALARA KOLAYLIK SAĞLIYOR
Kırıkkale Belediyesi tarafından yaz başında başlatılan bir çalışma ile şehrin ana arterlerini oluşturan Zafer caddesi ile Cumhuriyet Caddesinde yaya kaldırımları genişletilirken yollar daraltıldı. Türkiye?de hiçbir şehirde görülmemiş bu uygulama yayalara kolaylık sağlıyormuş gibi görünse de sürücülere sürekli zor anlar yaşatıyor. Hele birde ara sokaklardan caddeye girmeye çalışan araçların tıkanan yolu iyice tıkaması kavgalara varan tartışmaların yaşanmasına yol açıyor. Tek yönlü yolun darlığı bir yana ara sokaklardan gelen araçların caddeye girmek için bin bir manevra yapmak zorunda kalması ise ilginç görüntülerin yaşanmasına yol açıyor. Ara sokakların caddeyle birleştiği bölgeye çakılan uyarıcı kazıkları görmezden gelen sürücüler kavgalara adeta davetiye çıkartıyor. 
BELEDİYE BAŞKANINA İMALI TEPKİ 
Dün akşam saatlerinde yaşanan olayda Şehit Pilot Hasan Akın sokağından ana caddeye çıkmak isteyen araçlar caddede park eden ticari taksi yüzünden mahsur kaldı. Ticari taksi sahibinin de çevrede bulunamaması yüzünden trafik adeta durdu. Olay yerine gelen trafik polislerinin de çabası işe yanamayınca kapısı açık olan ticari taksi çevredekiler tarafından olduğu yerden iteleyerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. Tam bir tiyatro görünümündeki ilginç durum sıramsında bir sürücünün ?Veli abi öyle bir kaldırım yaptı ki, geçebilene aşk olsun? diye tepkisini dile getirmesi çevrede toplananlar tarafından alkışlanarak desteklendi.


betül karanfil
26.12.2012 15:55:29
bir de otobüs duraklarının üstünü kapatma çalışması yaparsa seviniriz. yazın güneş altında kışın yağmur altın kalıp rezil olmak istemiyoruz artık.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü