Vekalet kurban bedeli 625 lira

Vekalet kurban bedeli 625 lira

DİYANET, (VEKÂLETEN) KURBAN BEDELİNİ AÇIKLADI

Vekalet kurban bedeli 625 lira

Kırıkkale İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı, 2015 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, kurban vekalet alımına başladı. Yurt içi vekalet kurban bedeli 625, yurt dışı vekalet kurban bedeli 450 lira olarak belirledi. Son günün de 23 Eylül 2015 olduğu belertildi.

188 İL VE İLÇE

İl Müftüsü Bekir Gerek, yaptığı açıklamada, Kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla kestirmek isteyenlerin, "kurban.diyanetvakfi.org.tr" adresinden, bankalar, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, yurtdışı müşavirlikler ve ataşelikler aracılığıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 83 ülkenin 415 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını söyledi.

1993 YILINDAN BERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 200 bin hisse kurban kesmeyi hedeflediklerini vurgulayan Gerek, yurt içinde 625, yurt dışında 450 TL bedelle vekaletle kurban kesimi yapacaklarını açıkladı.  Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından beri Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini belirten Gerek, "2014 yılında Vakfımıza emanet edilen 135.394 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkede bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkede görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır.? diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 

Bu yıl da hayırsever milletimizin desteğiyle, Türkiye´nin mazlum coğrafyalara ümit ışığı olacağını vurgulayan Gerek, ?TDV olarak 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurtdışında 83 ülke ve bu ülkelerin 415 bölgesinde Türkiye´den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise yaklaşık il ve ilçelerimizdeki 188 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurtiçindeki kesim merkezlerinden 88´inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak.? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü