Vay uyanıklar vay!

Vay uyanıklar vay!

BİN 500 NÜFUSLU KOÇUBABA KÖYÜNÜN SUYUNU BAŞKA KÖYLERE SATMIŞLAR

BİN 500 NÜFUSLU KOÇUBABA KÖYÜNÜN SUYUNU BAŞKA KÖYLERE SATMIŞLAR

Vay uyanıklar vay!

Köylerindeki yeraltı suyunun bir başka köye satılması köy halkını çileden çıkardı. Ankara´da yaşayan Koçubabalılar hafta sonunda geldikleri köyde sularının satılmasını engellemek için eylem yaptı. Köylüler yasal olmayan bu uygulamanın derhal durdurulması için yetkilileri göreve çağırdı.

YERALTI SUYU BAŞKA KÖYLERE SATILMIŞ

Kırıkkale´nin Koçubaba köylüleri köylerindeki yeraltı suyunun eski muhtar ve yeni muhtar tarafından çevredeki köylere satıldığı gerekçesi ile eylem yaptılar. Hafta sonunda sabahın erken saatlerinde kadını erkeği, yaşlısı, genci bir araya gelen köylüler çalışmanın yapıldığı yaklaşık beş kilometre uzaklıkta bulunan sondaj kuyusuna, "suyu satan uyumaz, suyumuza sahip çıkacağız, Emmi Cici uyuma soğuk suya sahip çık" sloganları atarak yürüdüler. Ellerinde döviz ve Türk bayrakları ile uygulamayı protesto eden köylüler bu eylemin ne ilk nede son olacağını söylediler.

DİĞER İLLERDE YAŞAYANLARIN HABERİ YOK

Köylüler Ankara ve diğer illerde yaşayan hemşerilerinin çoğunun haberi olmadığını, haberleri olursa gelecek günlerde binlerce köylünün burada tepkilerini daha şiddetli bir şekilde vereceklerini ifade etti.

KÖYÜMÜZÜN KAYNAĞI KÖYÜMÜZDE KALMALI

Sondaj kuyusunun başında açıklama yapan Koçubabalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Ali Aslan Kiliçoğlu, eski belediye başkanı Memduh Ulusoy, Jeoloji Mühendisi Duran Demir, Mamak belediye encümen üyesi Avukat Haydar Demir ve Köy halkından Muharrem Tuncer düşüncelerini dile getirdiler.

YAZ AYLARINDA SIKINTI YAŞANIYOR

Köyde her dönem su sıkıntısı yaşandığını, ekonomik kaynakların kısıtlı olması nedeniyle sondaj yapılamadığını, vurulan sondaj suyunun köyümüz yararına kullanılmasının gerektiğini, geçmiş yıllara oranla her geçen gün su kaynaklarının azaldığını çok kısa bir süre sonra köyümüzün başka yerlerden su aramak zorunda kalacağını dile getirdiler. Ayrıca, köyde yaşayanların emekli ve kendi olanaklarıyla geçinen yoksul insanlar olduğu ve eğer yapılması gereken bir şey varsa suyun halka daha ucuza satılması planlanarak köyümüzün kaynağının köyümüzde kalması gerekir. Bu yapılanların hesabını soracağız. Su bizim ve bizde kalacak " sözleri ile tepkisini dile getirdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü