Vatandaşlarımızı, iftardan sonra camilere bekliyoruz

Vatandaşlarımızı, iftardan sonra camilere bekliyoruz

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan?da vatandaşların birbirlerine karşı hoşgörülü olması gerektiğini belirtti. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde Ramazan ayını geçirmelerini isteyen Gerek, vatandaşları iftardan sonra camilere beklediklerini söyledi.

HERKES BİRBİRİNE HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMALI

Ramazan ayı ile ilgili basın açıklaması yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız bu zamanlarda herkesin birbirine karşı hoşgörülü davranması gerektiğini belirtti. Birlik ve beraberliğin üst noktalara ulaştığı Ramazan ayında, insanların birbirlerini kırmaması gerektiğini söyleyen Gerek, konuşmasını şöyle sürdürdü, ?Mübarek Ramazan ayında insanlarımızın birbirlerine karşı hoşgörülü olması gerekiyor. Sabırlı dirayetli olarak Ramazan ayını geçirmek, bu kutsal ayda dua ve ibadet etmek bizler için önemlidir. Şeytan?ın vesvesesine gelmeden Ramazan ayını en iyi şekilde geçirmemiz gerekiyor? dedi.

DUALARIN KABUL OLACAĞI AY

Ramazan ayında yapılan ibadetlerin sevaplarının bol olduğunu ve edilecek duaların mutlaka kabul olacağını belirten Gerek, Müslümanların Ramazan ayında ibadetlerini daha sok yapmaları gerektiğini söyledi. Gerek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayında yapılan ibadetler ve dualar mutlaka karşılığını bulur. İftardan sonra vatandaşlarımız Camilere gelerek ibadetlerini yapabilirler. Öte yandan yine Camilerimizde bayanlarımızın ibadet yapabilmesi için olanaklar var. Yine öğle saatlerinde mukabeleler bayanlarımız için devam ediyor. Çocuklarımız için yaz Kuran kursları son sürat eğitim veriyor? diye konuştu.

YARDIM YAPILAN KİŞİYİ RENCİDE ETMEYİN

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayında yapılacak yardımlarda insanların rencide edilmemesi gerektiğini dile getirdi. Gerek, Ramazan dolayısıyla fakir ve muhtaçlara yardım etmek isteyenlerin, nakdi yardım yapmasının daha uygun olacağı belirtti.  Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu hatırlatan Gerek, Ramazan ayının yardım ayı olduğunu anımsatarak, bu mübarek ayda fakir ve fukaranın gözetilmesi gerektiğini vurguladı. Peygamberimizin Ramazan ayında daha çok yardımda bulunduğuna atıfta bulunan Gerek, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma açısından diğer aylara göre daha önemli olduğunu ifade etti.

NAKDİ YARDIM DAHA ÖNEMLİ

Fakir ve muhtaçlara yapılacak yardımlarda öncelikli olarak, yardım yapılacak kişinin rencide edilmemesi gerektiğinin altını çizen Gerek, yapılacak yardımın da fakirin lehine olması gerektiğini belirtti. Gerek, ?Eğer ayni yardım fakirin lehine ise ayni, nakdi yardım fakirin lehine ise nakdi yardım yapılmalıdır.  Günümüzde nakdi yardımın ayni yardıma göre fakirin lehinedir? dedi.

FAKİRİN LEHİNE OLAN YARDIM YAPILMALI

Gerek açıklamasının devamında, ?İslam?ın, ?komşusu aç iken tok yatan bizden değildir? düsturunca toplumda fakir ve muhtaçlara ayni ve nakdi yardımlarda bulunuluyor. Başta fakir ve muhtaçlara yardım ulaştırmak için kurulan dernekler olmak üzere yıl boyunca yardımlar sahiplerine ulaştırılıyor. Ramazan ayında ise bir anlamda yardım patlaması yaşanıyor. Türkiye?de yardımlar daha çok ayni olarak yapılıyor. Son dönemde nakdi yardımlarda da büyük artış yaşanıyor. Yardım yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar, ayni ya da nakdi yardım yapılması noktasında bazen ikilem yaşayabiliyor. Yardımların ayni ya da nakdi yapılması noktasında sık, sık fikir alınıyor? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü