Vatandaşlar Fatura Ödeme Merkezlerinden dertli

Vatandaşlar Fatura Ödeme Merkezlerinden dertli

Kırıkkale'de fatura ödeme merkezlerinden para yatıran vatandaşlar, bazı sorunlarla karşıladıklarını belirterek buraların denetlenmesini istiyor.

KIRIKKALE’DE 9 NOKTADA VAR

Kırıkkale’de 9 noktada olduğu söylenen merkezlerin bazılarının aldıkları paraları zamanında yatırmadığı ifade ediliyor. Merkezlerin para yatırırken 1 lira komisyon aldığı iddia ediliyor. Bazı merkezlerin ise elektrik, doğalgaz faturalarının üzerinde işlem gerçekleştirdiği söyleniyor. Faturalar yüzünden savcılıkta yüzlerce ihbarın bulunduğu belirtiliyor.

1 AY SONRA

Kırıkkale’de bir ödeme merkezinden elektrik faturası yatırdığını açıklayan Fethiye Özbek, “Parayı yatırdıktan 1 ay sonra elektrik kaçak ekipleri kesime geldi. Faturamı yatırmadığını söylediler. Ben ise onlara faturayı 1 ay önce yatırdığını açıkladım. BEDAŞ yetkilileri ise, sistemi tekrar kontrol ettiler. Fakat sistemde yatırılmadığını tespit ettiler. Onlardan gün istedim ve parayı yatırdığım merkeze gittim. Paranın 1 ay geçmesine rağmen yatırılmadığını gördüm. Ardından paramı yetkili kuruma hemen yatırmışlar. Yatırdığımı ispatlayamasam fazladan bir fatura daha yatırmak zorunda kalacaktım” dedi.

GÜVENLİ YERLERE 

Bunun kendinse bir ders olduğunu beyan eden Özbek, “Faturaların altında ve Kırıkkale’de kurumlarla anlaşan ve fatura tahsil eden vezne bulunuyor. Artık isimlerin olduğu alanların kurumlarına faturalarımı yatırıyorum. Bunun yanında ödeme merkezleri 1 lira komisyon işlemi alıyor. Diğerleri ise bunu almıyor.” diye konuştu. 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama