Vatandaşlar dolandırıcılığa karşı uyarıldı

Vatandaşlar dolandırıcılığa karşı uyarıldı

Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis Bürosu polisleri dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi amacıyla vatandaşlara uyarı broşürleri dağıttı.

DOLANDIRICILARA KANMAYIN

Vatandaşların yoğunlukla bulunduğu Zafer Caddesi, Ankara Caddesi, Bankalar Caddesi ve Hüseyin Kahya parkında broşür dağıtan ekipler, vatandaşların dolandırıcılara karşı uyanık olmalarını istedi. Toplum Destekli Büro Amirliği`nden yapılan açıklamada, son zamanlarda ülkemiz genelinde ve ilçemizde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçlarının önüne geçilmesi gerektiğini belirtilerek şehirde broşür dağıtıldığını bildirdi.

155 HATTINI ARAYIN

Ayrıca açıklamada, vatandaşlardan dolandırıcıların menfaat taleplerine hiçbir şekilde itibar etmemeleri gerektiğini, benzer olaylarla karşılaştıklarında gecikmeden "155 Polis İmdat" telefonlarını arayarak durumu polise bildirmeleri istenildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılmak üzere basılan uyarı broşürleri, toplum destekli polisler tarafından ilçedeki iş yerlerine ve vatandaşlara dağıtılmasına devam ediliyor. Ekipler yaptıkları açıklamada, sahte paraya karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

SAHTE PARA UYARISI

Ekipler yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi, , ?Sahte ve değeri bulunmayan yabancı ülkelerin paralarına karşı dikkatli olun ve bu tür paraları kabul etmeyip ihbar edin. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale çok önemlidir. Paradaki sahteciliğe karşı şüphe uyandıran banknotları diğer paralarla karşılaştırın. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyin. Sahte parayı aldığınız kişinin araç plakasını ve kimlik bilgilerini alın. Sahte para veren şahsı polise haber verin.?

ALIŞVERİŞ YAPARKEN DİKKAT EDİN

Alışveriş yapan vatandaşların aldıkları paraya dikkat etmesi gerektiğini dile getiren emniyet yetkilikleri, ?Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda 155 polis imdat telefonuna bildiriniz. Ayrıca caddelerde bizim ekiplerimiz bulunmaktadır, onlara da bilgi verebilirsiniz? diye konuştu. Caddeye gelen vatandaşlar sahte para konusunda anlatılan bilgileri dikkatlice dinlerken, dağıtılan broşürleri de okuyarak sahte para konusunda bilgi edinmeye çalıştı.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Ekipler banknotlardaki güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, banknotların; kabartma baskı, gizli görüntü, holografik şerit folyo, renk değiştiren şerit, emniyet şeridi, filigran, bütünleşik görüntü, mikro yazı, mini yazı, banknotlar arasındaki boyut farkı, renklendirilmiş banknot kağıdı gibi özellikleri hakkında vatandaşa bilgi verdi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü