Vatandaş Sordu Türkyılmaz Yanıtladı

Vatandaş Sordu Türkyılmaz Yanıtladı

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Belediye’nin youtube kanalında yayınlanan “Başkana Randevusuz Sorular” programında Kırıkkale ve Yahşihan halkının sorularını yanıtladı.

İNSAN ESERLERİYLE KALIR 

Başkan Osman Türkyılmaz’ın youtube kanalında 7 Ekim 2022 tarihinden bu yana yoğun ilgi ile karşılanan “Başkana Randevusuz Sorular” programının 13. Bölümü yayınlandı. “Belediye başkanlığı döneminizin önceki belediye başkanlarından nasıl bir farkı olduğunu düşünüyorsunuz” sorusunu cevaplayan Türkyılmaz; ‘Ölmüş belediye başkanlarına gani gani rahmet eylesin, yaşanlarada ömür versin. İnsan eserleriyle kalır. Biz eserleriyle anılacak belediye başkanıyız. Ne gereği vardı İtfaiyeyi oraya çıkarttınız, ne gereği vardı Hazım Kutay Parkını yaptınız, ne gereği vardı taziye evi yaptınız, ne gereği vardı ilçeyi 317 km. kazdınız diyen çok oldu. Gereği vardı yaptık” diye vurguladı.

BİZ 64 TAKSİ VERDİK 

Türkyılmaz’a taksi plakaları rüşvetlerinin cezasını kesecek misiniz, personellerin yer değişiminde nelere dikkat ediyorsunuz, aldığınız kararlardan pişmanlık duyduğunuz karar var mı gibi sorular soruldu. Türkyılmaz verdiği cevaplar ile akıllarda ki soruları cevapladığı gibi akıllara soru eklemekten geri kalmadı. Türkyılmaz taksi sorusuna, ‘Göreve başladığımda 36 taksi devri yapılmış ve herhangi bir ihale ve belge olmadan. Hep yakınlarına vermişler. Hep usulsüz verilmiş. Bilgi belge isteyenlere veririm. Sonra o taksicileri topladık. Onlardan belirli bir para toplayıp itfaiye binasını yaptırdık. Biz 64 taksi verdik encümen huzurunda ihale ile sattık. Hepsi belgeli. İsteyene verebilirim.’  İfadelerini kullandı.

YAZ MODUNA GİRDİK 

Başkana Randevusuz Sorular” programının son bölümünde halkı doğa ile iç içe karşılayan Türkyılmaz ”Bugün yaz moduna girdik kapalı kasfetli havalardan kurtulduk. Artık ağır ağır yaz geliyor baharlar geçiyor,  ömür geçiyor aslında bizler farkında değiliz. 12. Belediye Başkanıymışım Yahşihan’ın, Allah nasip ederse Mart ayında tekrar aday olarak Yahşihan 13. Belediye Başkanı olmak için gayret sarf edeceğiz. Beni dinlediğiniz için, sorular sorduğunuz için, beni görünür sağladığınız için hepinize saygı, sevgi ve kucak dolusu muhabbetlerimi iletiyorum, Allaha ısmarladık” dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız