Vatandaş kaçak oranını artık görmeyecek

Vatandaş kaçak oranını artık görmeyecek

EPDK, elektrik faturalarında yeni düzenleme yapacak. TRT payı ve kayıp-kaçak oranı faturalarda artık gösterilmeyecek. EBDK?nın bu kararı haksızlığı gizlemek gibi bir karar olarak gösteriliyor. Aynı konu gazetemizde manşetten duyurulmuştu

6 KALEMDEN OLUŞUYOR
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye hazırlanıyor. Halen elektrik faturaları `Perakende satış bedeli, enerji nakil bedeli, TRT payı, Enerji Fonu, Belediye Tüketim Vergisi ve Sayaç Okuma Bedeli` olmak üzere 6 kalemden oluşuyor. EPDK, 2012 yılı başından geçerli olmak üzere, faturalardaki söz konusu detayları `Enerji bedeli, nakil bedeli, vergi ve fonlar` olmak üzere 3 başlık altında toplamayı planlıyor.
 
KAYIP-KAÇAK VE TRT PAYI
Böylece, TRT payı, kayıp-kaçak bedeli gibi detaylar faturalarda ayrı ayrı gösterilmeyecek, `enerji bedeli` adı altında toplanacak. Konu, bugün toplanacak kurulun gündeminde yer alacak. Kayıp-kaçak ve TRT payının bu yılın şubat ayından itibaren faturalarda detaylı olarak yazılmasıyla kamuoyunda tartışma başlamış ve bazı tüketici dernekleri kayıp-kaçak bedellerinin tüketiciler tarafından ödenmemesi için dava açmıştı.


1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet