Vatan yoksa mazi yok, vatan yoksa ati yok

Vatan yoksa mazi yok, vatan yoksa ati yok

DAĞDELEN, VATANDAŞLARI ÇANAKKALE´YE UĞURLADI

DAĞDELEN, VATANDAŞLARI ÇANAKKALE´YE UĞURLADI

Vatan yoksa mazi yok, vatan yoksa ati yok

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Çanakkale Zaferi´nin 103´ncü yıldönümü dolayısıyla bir grup vatandaşı gezi için Çanakkale´ye uğurladı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama törenine parti yöneticileriyle birlikte çok sayıda vatandaş da katıldı. Törende bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, ?Çanakkale, ismi anıldığında hepimizin yüreğini titreten şehirdir. Çanakkale, Edirne´den Ardahan´a, Hakkâri´den Muğla´ya Anadolu´nun dört bir yanından ?vatan yoksa mazi yok, vatan yoksa ati yok´ diye kopup gelen on binlerce, yüz binlerce Mehmet´in, Mustafa´nın, Hasan´ın, Hamza´nın, Seyyid´in ve daha nice isimsiz kahramanın, mübarek kanlarıyla abâd ettiği beldenin adıdır. Çanakkale Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Fatih Sultan Mehmet Han, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim Han gibi atalarımızın, dedelerimizin, tarih yazanların ve tarihin akışını değiştiren ulu çınarların mirasıdır.?

BİZDEN SELAM GÖTÜRÜN

?Bugün bundan 103 yıl önce, 18 Mart 1915´te Seddülbahir´de, Conkbayırı´nda, Gelibolu´da, Kumkale´de, Orhaniye´de ve tüm Çanakkale´de imanlı ve inançlı kınalı kuzuların, vatanın sadece bir toprak parçasından ibaret olmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin ilelebet payidar kalacağını tüm dünyaya ispat eden askeri dehaların destan yazdığı, o mübarek topraklara gidiyorsunuz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un gözyaşlarını eklediği mısralarında: "Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor / Bir hilâl uğruna yâ Rab, ne güneşler batıyor..." dizeleriyle her daim dilimizde, yüreğimizde ve en önemlisi de dualarımızda rahmet ve minnetle andığımız ecdadımıza, bizden selamlar götürün.?

MÜDAFAA EDECEĞİZ

?Bilsinler ki emanetleri emanetimizdir. Bilsinler ki bu dünya var oldukça, bayrağımızı ve toprağımızı namusumuz ve şerefimiz bileceğiz ve en güçlü şekilde müdafaa edeceğiz. Bilsinler ki bizlere nasıl başı dik, onurlu, yürekli ve imanlı bir Türkiye emanet etmişlerse, bizler de bizden sonra gelenlere öyle bir ülke bırakma gayretindeyiz. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bağımsızlığına, bayrağımıza, itibarımıza, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin dirliğine ve birliğine yönelik her türlü girişimi, vatan sevgisiyle yanıp tutuşan yüreklerimizle etkisiz hale getireceğiz. Bu duygularla seni Çanakkale´ye uğurlarken, Rabbime emanet ediyor, bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Sağlıcakla gidin sağlıcakla dönün inşallah? dedi. Konuşmaların ardından vatandaşlar dualar eşliğinde Çanakkale´ye gönderildi. Vatandaşların iki gün boyunca tarihi yerleri gezecekleri zaferin izlerini takip edecekleri bildirildi.

HABER: MURAT KARADAĞ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız