Vatan yoksa aydın da, akademisyen de yoktur

Vatan yoksa aydın da, akademisyen de yoktur

BİLDİRİ, TERÖR MANİFESTOSU NİTELİĞİNDEDİR

Vatan yoksa aydın da, akademisyen de yoktur

Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi´nin yayınladığı bildirge için ?Vatan yoksa aydın da, akademisyende yoktur.? cümlesiyle karşılık verdi.

BİR TANE DAHİ AKADEMİK CÜMLE YOK

Çakır, ?1128, sözde aydın ve akademisyenden Diyarbakır´ın çınar ilçesi karakoluna yapılan saldırı, son dönemde ki yüzlerce şehidimiz ve terör saldırılarına ilişkin de bir açıklama bekliyoruz.  Türkiye´de 152 bin akademisyen bulunmasına karşın kendisini Akademisyen ve Aydın olarak adlandıran 89 üniversiteden 1128 akademisyenler 13.01.2016 tarihide yayınladıkları bildiri ile başta insanlık onurun daha sonra da Türkiye´de insanların ortak yaşama duygusuna kasteden bir açıklama yapmışlardır. Akademisyen unvanına sahip olmalarına rağmen bir tane dahi akademik cümlenin yer almadığı görülmektedir.?

ESEF VERİCİ SÖZLER

Çakır akademisyenlerin, "Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini, bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye´nin kendi hukukunun ve Türkiye´nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir." sözleri esef vericidir.? diye konuştu.

DEVLET YIKILIRSA HERKES ALTINDA KALIR

Açıklamasına devam eden Çakır, ?Sayın Barolar Birliği Başkanımız Prof. Dr. Metin Feyzioğlu beyan ettiği gibi: "Şunu hep birlikte söylemek zorundayız; devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten ne gelecekten ne refahtan ne insan haklarından ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz. O halde devleti yıkmak isteyen herkese, her güce karşı yekvücut olmak zorundayız. Bu noktada kanlı terör örgütü PKK´ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti´ne söz söyleyenleri, mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul´un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum." beyanı açıkça sözde akademisyenlerin niyet ve amaçlarına yönelik davranışlarının ne olduğunu açıkça ortaya koymuştur? diye ifade etti. 

TERÖR MANİFESTOSU NİTELİĞİNDEDİR

Çakır, Tarihi gerçeklikle bağdaşmayan ve asırlarca dünyaya şefkat, merhamet ve insaniyeti öğretmiş olan Türk Milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti´ni "katil? olmakla, ?kıyım? yapmakla suçlayan bu açıklamanın sahipleri; terör örgütünün sıradan bir sempatizanı ve söz konusu metin de onların kaleminden çıkmış bir terör manifestosu niteliğindedir. Her kelimesi ihanet içeren ve sözde Uluslararası hukuka atıf yapılan açıklamada; operasyonların, uluslararası hukukun terörist kabul ettiği bir örgüte karşı gerçekleştirildiğine dair en ufak bir kayıt söz konusu değildir.  Bilimselliğin temel unsuru olan neden-sonuç ilişkisini göz ardı eden, halkı iç çatışmaya sürükleyen, devletin hukuki mücadelesini yıpratmak isteyen, terör örgütüne "nefes" aldırmayı amaçlayan bu bildiriyi yayınlayan sözde akademisyenleri nefretle kınıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ