Vatan İçin Can Verenler Derneği´nden geleneksel aşure günü

Vatan İçin Can Verenler Derneği´nden geleneksel aşure günü

ŞEHİT ANNELERİ HAZIRLADI

Vatan İçin Can Verenler Derneği´nden geleneksel aşure günü

Vatan İçin Can Verenler Derneği her yıl Muharrem ayında yapılan aşure geleneğini bu yıl da sürdürdü. Şehit anneleri tarafından pişirilen aşure, mahalle sakinlerine ve yoldan geçen vatandaşlara dağıtıldı. İkram ettikleri aşureyi evlatlarının ruhlarına hediye eden şehit yakınları, aşure için kapılarını çalan vatandaşlara teşekkür etti.

ŞEHİT ANNELERİ HAZIRLADI

Aşure dağıtılan programda etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ?Yıllardır süre gelen geleneğimizin devamı için bu tür programları gerçekleştiriyoruz.? dedi. Derneğin belirli periyotlarla gerçekleştirdiği sosyal faaliyetler kapsamında bu tür programları her zaman düzenleyeceklerinin altını çizen Dernek Başkanı Torunlu, ?Çalışmalarımız şehit aileleri adına çok güzel bir şekilde devam ediyor. Bizler her zaman şehit ailelerinin yanındayız ve gördüğünüz gibi onlar da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Bu birlikteliğimiz inşallah hep böyle devam edecek. Bu kapsamda yine şehit annelerinin hazırladığı ve derneğimizin katkı sağladığı aşure ikramını halkımızla paylaşıyoruz.? diye konuştu. 

300 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTILAR

Yaklaşık 300 kişilik aşure dağıtımının gerçekleştirildiğini söyleyen Mümtaz Torunlu, ?Yaptığımız faaliyetler bununla sınırlı değil. Şehit ailelerimize devletimizin verdiği destekler konusunda her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda derneğimizde özellikle maddi durumu yetersiz ailelere yardımlarımızı sürdürüyoruz. Kış ayının gelmesi ile beraber yine kömür ve yakacak olarak yardımlarımızı yaptık. Ayrıca gıda yardımlarımız da devam ediyor.? şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı