Varlıklı bir ailenin en zor kararı!

Varlıklı bir ailenin en zor kararı!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esad Işık, hakim olduğu dönemde yaşadığı bir anıyı anlattı, uyuşturucunun bataklık olduğunu gözler önüne serdi. Işık, hakim olduğu dönemde varlıklı bir ailenin, artık son safhaya gele

İNANILMAZ BİR PLAN YAPTILAR

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından  ?Madde Bağımlılığı İle Mücadele Aile Eğitim Programı? düzenlendi. Carmine Otel´de düzenlenen, Letonya, Avustralya ve Macaristan gibi ülkelerden proje ortağı olarak gelen ziyaretçilerin katıldığı programa Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Esad Işık´ın hakim olduğu dönemde anlattığı bir anısı damga vurdu. Zengin bir ailenin, artık son safhaya gelen uyuşturucu bağımlısı çocuklarını kurtarmak için çocuklarının cebine uyuşturucu koyduğunu ve 5 yıl ceza almasını sağlayarak, uyuşturucudan uzaklaştırdığını açıkladı. 

 

ÖNLERİNDE ÜÇ SEÇENEK VAR

Cezaevine giren gencin uyuşturucudan tamamen uzaklaştığını ve bu dönemde hiçbir şekilde uyuşturucu madde kullanmadığını belirten Işık, uyuşturucunun sonu olmayan bir bataklık olduğunu ve üç seçenekten başka bir seçeneğin olmadığını söyledi. Uyuşturucu bağımlısının ya çok miktarda uyuşturucu alıp hayatını kaybedeceğini, ya cezaevine gireceğini ya da tamamen uyuşturucu bırakıp tedavi olacağını belirten Işık, bağımlının kolay kolay tedavi şansının olmadığını, uzak kalma evresinin olduğunu kaydetti.  Uyuşturucu bağımlılığın giderek arttığını ve bu konuda acil önlem planının alınması gerektiğini belirten Işık, basında ki ünlülerin çoğunun kendilerini takibi altında olduğunu iddia etti. Işık,  2011 saha araştırmasına göre Türkiye´de bir milyon 350 bin kişinin uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiğini kaydetti.

 

HAKTANKAÇMAZ VERİLERİ VERMEKTEN KAÇINDI

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de uyuşturucu verileri hakkında basına bilgi vermekten kaçındı. Emniyet ve Sağlık İl Müdürlüğüne uyuşturucu hakkında gelen şikayetlerin azaldığını, belediyenin köhne evleri yıkarak uyuşturucu kullananlara köhne mekan bırakmadığını belirten Haktankaçmaz, geçen yıldan bu yana çalışmaların artarak sürdürüldüğünü bildirdi.  Kırıkkale´ye AMATEM açılacağı müjdesini veren Haktankaçmaz, bir iki aya kadar merkezin açılacağını ve uyuşturucu bağımlısı kişilerin buruda tedavi göreceğini söyledi.  Kırıkkale´de her ay komisyon kurularak uyuşturucu hakkında toplantılar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, uyuşturucuyla etkin bir mücadele verdiklerini belirterek, gençleri bu batağa sürüklenmemesi için uyarıda bulundu.

 

TÜRKİYE´DE OLDUĞU GİBİ KIRIKKALE´DE SIKINTILI

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, çağımızın belası olan uyuşturucunun Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de sıkıntılı olduğunu ifade etti. Kolluk birimlerinin önemli operasyonlar yaparak adli ve idari anlamda çalıştığını söyleyen Tüten, adli ve idari önlemler ile uyuşturucu sorununun çözülemeyeceğini belirtti.  Kırıkkale´de bulunan sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve eğitim merkezinin katkılarıyla madde bağımlılarının ailelerini bilgilendirdiklerini belirten Tüten, bu tür toplantıların önemine değindi.  Uyuşturucu batağına sürüklenmemesi için gençleri bilgilendirmek, farkındalık yaratmak adına herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini bildiren Tüten, bu konuda herkese görev düştüğünü açıkladı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ