Varlı Ekonomi Şurasına katıldı

Varlı Ekonomi Şurasına katıldı

TOBB ikiz kulelerde gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurasına katılan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Varlı, üyelerden gelen talepleri ve deprem konusunda yapılası gerekenlere ilişkin görüşlerini aktardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’in katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu reel sektör firmalarının son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşadığını belirterek, "Özellikle KOBİ kredilerinin reel olarak artmaması, zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansıyor." dedi. TOBB Başkanı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörün bir araya geldiği, sıkıntıları ve önerilerini doğrudan icra makamına iletebildiği çok önemli bir platform olduğunu söyledi.

Toplantıda söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, oda üyelerinden gelen talep ve istekleri ilettikten sonra ülkenin gerçeği olan ve yakın zamanda büyük kayıplar verdiğimiz deprem konusunda görüşlerini aktardı. Tüm şehirlerde olası deprem felaketi sonrasında kullanıma hazır olacak şekilde konteynır kentler kurulması gerektiğine işaret eden Varlı, bu sayede deprem yaşandığında insanların öncelikli ihtiyaçlarından olan barınma sorununa acil çözüm üretilmiş olacağını, deprem yaşanan bölgedeki konteynır kentlerin zarar görmesi ya da dolması durumunda komşu illerin konteynır kentlerinin depremzedelere açılarak afet anında karşılaşılan büyük bir sorunun çözülmüş olacağını söyledi. Varlı şöyle devam etti; “Kırıkkale için bir çalışma yaptık. 100 dönüm arazide 2 bin 500 konteynırlık bir kent kurulabiliyor. Eğer devletimiz bu yönde bir proje başlatırsa bizler de elimizden gelen gayret ve destekle projede yer almak isteriz" dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız