Valilikten ?Korkunç iddia ?ya açıklama

Valilikten ?Korkunç iddia ?ya açıklama

İLAÇLANMASI KONUSUNDA TUTANAK TUTULDU

Valilikten ?Korkunç iddia ?ya açıklama

Kırıkkale Valiliği gazetemizin dünkü sayısının manşetinde çıkan, ?Korkunç İddia? başlıklı habere açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada Çınar ağaçlarının gövdelerinde oluşturulan deliklerin tamamen bakım amaçlı olduğu kaydedildi.

ÇAMAŞIR SUYU SIKILDI İDDİASI

Valilikten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ?Gazetenizin 9 Haziran 2015 tarihli nüshasında ?Korkunç iddia? başlıklı haberde, ?Fabrikalar Mahallesi?ndeki bazı çınar ağaçlarının matkapla delinerek, dübelle kapatılmış olması şaşkınlık yarattı. Her biri en az 100 yaşındaki kurutmak amacıyla bu şekilde gövdelerine çamaşır suyu sıkıldığının iddia edildiği? haberi nedeniyle Valiliğimizce (İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü) aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.?

İLAÇLANMASI KONUSUNDA TUTANAK TUTULDU

?Bakanlığımız Tabiat Varlığı Koruma Genel Müdürlüğü?nün talimatı ile 2015 yılında yapılacak çalışmalar için Müdürlüğümüze her bir anıt ağaç ve tescilli ağaç topluluğunda yer alan her tür için budanma, yara bakımı, ağaçta bulunan oyukların doldurulması, böcek veya mantar enfeksiyonlarla mücadele edilmesi gibi ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve bakımının sağlanması istenilmiştir. Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü?nce yapılan ortak çalışmada anıt ağaçlarda kurtlanma mevcut olduğu, ilaçlanması gerekmekte olduğuna dair tutanak oluşturulmuştur.?

TAMAMEN BAKIM AMAÇLI

?Bu konuda anıt ağaçların bakımı için ilaçlama işlemleri konusunda Kırıkkale Belediyesi?nden destek istenmiş olup, Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından 14 Mayıs 2015 tarihinde ilaçlama işlemi yapılmıştır. Yapılan işlem ağaçlarda kurtlanmanın önlenmesi ve tamamen bakım amaçlı olup, ağaçları korumaya yöneliktir.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü