Valilikten Korona Virüs Tepkisi!

Valilikten Korona Virüs Tepkisi!

VİRÜSTEN ÇOK, YOL AÇTIĞI PSİKOLOJİK ETKİ...

Valilikten Korona Virüs Tepkisi!

Son günlerde, korona virüsle ilgili yapılan “kulaktan dolma” haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade eden Kırıkkale Valiliği yetkilileri, insanların virüsten çok virüsle ilgili haberlerin yol açtığı psikolojik durumdan etkilendiğini, bu tür haberler yapılırken kaynadığının iyi araştırılarak yapılması gerektiğini belirttiler.

Öte yandan, AB Projesi kapsamında 15 günlük staj sürelerini tamamlayarak Barcelona’dan Kırıkkale’ye dönen öğrencilerin ve rehberliklerini yapan öğretmenlerin herhangi bir işleme tabi tutulmadan, öylece evlerine gönderildikleri iddiasını içeren bir dizi habere Kırıkkale Valiliğinden yalanlama geldi.  

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İspanya'nın Barcelona kentinde 15 gün staj yaptıktan sonra ülkeye dönen öğrenci ve öğretmenlerin havaalanında sağlık kontrolünün yapıldığı belirtildi. Kırıkkale'ye gelen öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu grubun, Sağlık Bakanlığının yayınladığı rehber ve belirlenen kurallar çerçevesinde evlerinde 14 gün süre ile takip edileceği aktarılan açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alınmış olup, hastalıkla ilgili herhangi bir bulgu bulunmamakla birlikte bu tür haber ve paylaşımlar yapılırken daha hassas ve dikkatli olunması önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca konuya ilişkin yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde edinilen bilgilere göre, öğrenciler son 3 gün otelden dışarıya çıkartılmayarak uçuş günü beklendi. Bu bekleyiş sırasında Türkiye’ye döndüklerinde uygulamaları gereken 14 gün kuralı konusunda da bilgilendirilen öğrenciler, gerek Barcelona’da gerekse İstanbul’da, havaalanında yapılan termal kamera ve ateş ölçer kontrollerinde herhangi bir soruna rastlanmayan 15 kişilik kafile, okul bahçesinde ailelerine teslim edildikten sonra 14 boyunca izole bir şekilde hayatlarını sürdürecekleri evlerindeki odalarına çekildiler.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı