Valilikten anız yakmama uyarısı!

Valilikten anız yakmama uyarısı!

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları herkesin yüreğini yakıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları herkesin yüreğini yakıyor. Yangını söndürme ve soğutma çalışmaları hızlı şekilde devam ederken, Kırıkkale Valiliği, anız yakılmaması konusunda çiftçileri ve vatandaşları uyardı.

 

ÇEVREYE BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Hava sıcaklıkların gün geçtikçe artmasının etkisiyle beraber, meydana gelebilecek yangınlarda zaman zaman kaçınılmaz olabiliyor. Herkes bu yangınlara karşın daha dikkatli olması ve ormanların korunması noktasında gereken hassasiyetin gösterilmesi uyarısı uzmanlar tarafından yapılıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarıyla birlikte Kırıkkale Valiliği, geçtiğimiz gün aldığı karar ile ormanlık bölgelere girişi Ağustos ayının sonuna kadar yasakladı.

TOPRAKTA YAŞAYAN CANLILAR YANIYOR

Anız yangınlarına karşın uyarı yapan Kırıkkale Valiliği, şu ifadelere yer verdi, “Sadece anız yanmıyor, toprak üstünde ve altında yaşayan canlılar da yanıyor. Anız alanlarını yakarak zararlı böcek ve bitkilerden kurtulacağını ve toprağın ekime daha iyi hazırlanacağını düşünmek hiç fayda sağlamadığı gibi toprağın ve çevrenin yapısını bozup, verim kayıplarına sebep olmaktadır. Ayrıca anız yangınları civar arazilere de sıçrayarak ormanlarımızın yanmasına da neden olabilmektedir” uyarısını yaptı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız