Valilik önünde bordolarını yaktı

Valilik önünde bordolarını yaktı

Büro Emekçileri Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Müdürlüğü Kırıkkale Temsilciliği üyeleri Valilik binası önünde basın açıklaması düzenledi. Temsilcilik yetkilileri burada yaptıkları açıklamada ?Bu ülkenin emekçilerinin, işçilerinin, köylülerinin yaşadığı tek

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYORUZ

KESK?e bağlı sendika olan BES?in Kırıkkale temsilciliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  ?2013 yılma girerken Büro işkolumuza bağlı Maliye çalışanlarının maaşları %18, SGK çalışanlarının maaşları %13, Adliye ve Nüfus çalışanlarımızın maaşları %12 düşmüştür. Buna karşılık 2013 yılında elektrik, dogalgaz, iletişim ve temel tüketim maddelerine %15`lere varan zamlar yapılmıştır. Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olmakla övünen AKP, iktidarı döneminde bu büyümenin yaratıcısı olan emekçiler e sadece zam, zulüm ve yoksulluğu reva görmüş, haklarını bir bir gasp etmiştir. Devletin resmi kurumu olan TÜİK verilerine göre açlık sınırı 1060 TL, yoksulluk sınırı ise 3357 TL`dir. Kamu çalışanlarının büyük bir bölümünün yoksulluk sının altında maaş aldıklarını biliyoruz.?

CENNETİ YAŞAYANLAR SERMAYEDARLAR

?Büro işkolunda çalışanlarımızın ise büyük bir bölümünün emeklilikleri geldiği halde emekli olamadıkları da açık bir gerçektir. Çalışırken aldığımız ek ücretlerimizin emekliliğe dahil edilmesi için yıllardır yaptığımız eylem ve etkinlikler yok sayılmakta; emeklilerin sefalet ücretlerine terk edilmesinde ısrar edilmektedir. Maliye Bakanı ise utanıp sıkılmadan Türkiye`deki emekli maaşlarının dünyanın en yüksek maaşı olduğunu, Türkiye`nin emekli cenneti olduğunu söyleyebilmektedir. Bu akla. vicdana ve hakikate aykırıdır. Bu ülkede bahsettiği cenneti yaşayan sermayedarlar ve Recep Tayyip Erdoğan`ın yandaşları olabilir. Oysaki bu ülkenin emekçilerinin, işçilerinin, köylülerinin yaşadığı tek hayat cehennemdir.?

GASPI MEŞRU GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

?Üstelik yaşanan bu cehenneme bir de savaş çığırtkanlığı eklenmektedir. AKP hükümeti ülkemizi, Suriye`de emperyal güçler eliyle yürütülen savaşın cephesi haline getirmektedir. Bunun finansmanım ise emekçilere ödetmek istemektedir. 2013Jyılı bütçesinin büyük bir kısmını savaşa, sermayeye ve ranta ayıran hükümet, iş emekçilere geldiğinde yine kaynak yok yalanına sığınmış, bütçe kanunu hazırlanırken taleplerimizi defalarca haykırmamıza rağmen yok saymıştır. Ancak bizler 20 Aralık`ta emekten yana bir bütçe talebiyle yaptığımız iş bırakma eylemiyle var olduğumuzu gösterdik, 27 Şubat grevimizle ise bunu pekiştireceğiz. İktidara geldiği günden bu yana kamu emekçilerinin haklarına saldıran hükümet ve çalışma bakanı her gün her gittiği yerde "memurlar hiçbir iş yapmıyor, kadınlar örgü örüyor, erkekler gazete okuyor" gibi ifadelerle kamu emekçilerini itibarsızlaştırmaya ve bu hak gasplarını meşru göstermeye çalışıyor.?

AÇIKLAMASI SONRASI OLAY YAŞANMADI

?Bunun son halkası ise yıllardır değiştirmeye çalıştıkları ama haklı mücadelemiz sonucu bugüne kadar değiştiremedikleri kamu personel rejimi. İş güvencemizi hedef alan, bizleri esnek kuralsız kölece çalışma koşullarına mahkum etmeyi hedefleyen bu yasa tasarısına geçit vermeyeceğiz. İşte bu kararlı mücadelemizi geriletmek için konfederasyonumuz KESK ve sendikalarımız AKP`nin polis ve yargısının hedefi haline gelmiştir. Her gün bir yenisi eklenen gözaltı ve tutuklamalar bizi haklı mücadelemizden alıkoyamaz? Açıklamadan sonra temsilci ve sendika üyeleri ile katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü