Valilik, 65 yaş üstü vatandaşlar için tedbirler alıyor

Valilik, 65 yaş üstü vatandaşlar için tedbirler alıyor

MAĞDUR EDİLMEYECEKLER...

Valilik, 65 yaş üstü vatandaşlar için tedbirler alıyor

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 65 yaş ve üzeriyle, kronik rahatsızlığı bulunanların taleplerini karşılamak için Kırıkkale’de “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

Vali Yunus Sezer başkanlığında, valilik binasında düzenlenen toplantıda, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, özellikle tek başına yaşayan 65 yaş ve üzeriyle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 25'i il merkezinde, 15'i ilçelerde olmak üzere 40 ekibin sahada olması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Açık Kapı birimlerine vatandaşlar tarafından iletilen talepler, valilik bünyesinde oluşturulan ve 24 saat görev yapacak Vefa Sosyal Destek Grubuna bildirilmesinin ardından karşılanacak.

Toplantıda, bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeriyle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu, temel ihtiyaçlarının ilgili kamu görevlileri aracılığıyla veya ihtiyaç duyulması halinde sivil toplum görevlilerinin aracılığıyla karşılanması konuları da ele alındı.

Kırıkkale’ye bağlı ilçe kaymakamlarının telekonferansla katıldığı toplantıda, Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen ve ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ