Vali?den işini iyi yapmayan memura fırça

Vali?den işini iyi yapmayan memura fırça

SYDV?nin kömür dağıtım merkezini denetleyen Vali Ali Kolat kömür almak için bekleyen dar gelirli vatandaşların şikâyetleri ile karşılaştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren buraya geldiklerini bildiren vatandaşlar vakıf çalışanlarının işe geç gelmesi ne

SOĞUKTA VATANDAŞLARI BEKLETMEYİN

Vali Ali Kolat, dar gelirli vatandaşların kömürlerini alıp bir an önce evlerine gitmesi gerektiğini ve soğukta vatandaşların bekletilmemesi gerektiğini söyledi. Vakıf çalışanlarının işlerini ivedi bir şekilde yapması gerektiğini hatırlatan Kolat, vatandaşı mağdur edecek davranışlardan kaçınılmasını istedi. Havaların iyice soğumasıyla yakacak bulamayan yoksul vatandaşlar, zaman zaman devam eden kömür dağıtım merkezinde kuyruk oluşturuyor. Kömür dağıtımında engelli ve hasta vatandaşlara öncelik tanındı. Kömür sırasını bekleyen bir vatandaş, böbrek hastası olduğunu ifade ederek, "Sabah saat 06.00`dan bu yana kuyrukta bekliyoruz. Torpili olan içeri giriyor olmayan böyle bekliyor. Engellileri önce alıyoruz diye yalan söylüyorlar. Benim arkadaşımda engelli ama hala almadılar. Böyle kömür dağıtımı olmaz" diyerek tepki gösterdi.

BUGÜNE KADAR 502 TON KÖMÜR DAĞITILDI

Kentte dar gelirli 355 aileye 502 ton kömürün dağıtılacağını belirten Kolat, vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Halka hizmet hakka hizmet anlayışını benimsediklerini belirten Vali Kolat, soğuk kış günlerinde vatandaşların bekletilmemesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı memurlarının işini hızlı bir şekilde yapması gerektiğini bildirdi. Vali Kolat, bundan sonra oluşabilecek bir şikâyette gereken işlemin yapılacağını belirterek görevli memurları işlerini iyi yapmaları konusunda uyardı.

KIŞ AYLARINI RAHAT GEÇİRSİN

Vali Ali Kolat konuşmasının devamında, ??Vatandaşlarımızın kış aylarını rahat geçirebilmeleri için hazırlanan kömürler, dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Burada oluşacak yoğunluğun önlenmesi amacıyla Kırıkkale SYDV`de görevli arkadaşlarımıza gerekli önlemleri almaları için talimat verdik. Asayiş yönünden ise İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tedbirlerini arttırdı. Halkımızın mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Herkes buruda hızlı bir şekilde görevi yapmalıdır. Kimsenin burada vatandaşları soğukta bekletmeye hakkı yok. Bundan sonra oluşabilecek bir şikayette gerekeni yapacağız? dedi. Çocuğuyla birlikte gelen Fatma Becerikli de eşinin işe gittiğini, çocuğunu bırakacak kimse olmadığı için onunla birlikte sabah saat 06.00`dan bu yana kömür almak için beklediğini kaydetti. Biz kömür dağıtımında önceliği en muhtaç insanlara veriyoruz. Dağıtım en yoksuldan yukarıya doğru gidiyor. Dağıtım merkezinin önündeki kuyruğun nedeni vatandaşın sırasını bilmemesinden kaynaklanıyor. Biz dağıtım işini mahalle, mahalle ayırdık. Her mahallenin bir günü var ancak vatandaşlar buna uymayarak biran önce kömürünü almak istediği için uzun kuyruklar oluşuyor. Bu nedenle vatandaş kendisine verilen dağıtım listesine uymalı" dedi.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü