Validen basına kutlama mesajı

Validen basına kutlama mesajı

"BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR"

Validen basına kutlama mesajı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

ÖZEL GÜN

Kırıkkale Valisi Ali Kolat,  1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli değişiklikler getiren, 212 sayılı Basın İş Kanunu ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ?´Çalışan Gazeteciler Günü´´ olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız.?dedi.

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU

Demokrasinin temel unsurlarından birsi de şüphesiz bağımsız ve özgür basın olduğunu belirten Kolat, ?Tarafsız, özgür, aydınlatıcı, yol gösterici işleriyle ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın gelişmesinin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. Basının sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesinin şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Basının tarafsız, doğru bir görev anlayışıyla toplumu bilgilendirme, toplumu gözetme sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk ve yaklaşım, toplumun basınımıza olan güvenini devamlı kılacağı ve basınımızın itibarını daha yukarılara taşıyacağı aşikârdır.?diye konuştu.  

İYİ BİR YIL

Kolat, ?Bu düşüncelerle, Ülkemizin ve İlimizin haberlerini, sorunlarını, kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, vefat eden gazetecilerimizi rahmetle anar, değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.?diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ