VALİ SEZER ‘HUZUR KÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ SEZER ‘HUZUR KÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bağımlılıkla mücadelede örnek uygulamalar ve yeni bir anlayışla hizmet verecek "Huzur Köy" projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu.

Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ilimizden 3 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına gönderilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan “Huzur Köy” projesinin desteklenmesi uygun bulunmuştu. Proje kapsamında Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, beraberindeki heyet ile birlikte Kırıkkale Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesinin uygulandığı merkezi de ziyaret eden Sezer, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri bağımlı bireylerin tedavi edilerek sosyo-ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamak için Huzur Köy projesi kapsamında kurulan rehabilitasyon merkezinde çalışmalar devam ediyor. Rehabilitasyon merkezinde, madde bağımlısı bireylerin psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedefleniyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ