VALİ MAKAS"ŞEHRİN NÜFUSUNU YÜKSELTECEĞİZ"

VALİ MAKAS

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle sabah kahvaltsında bir araya geldi.

ŞEHRİN NÜFUSUNU YÜKSELTECEĞİZ
Yaklaşık 1,5 ay önce Erzincan Valiliği görevinden Kırıkkale Valiliği görevine atanan Mehmet Makas, şehir genelinde hem incelemelerde bulunuyor hem de yatırım çalışmalarının gözlemlerini yapıyor. Bu kapsamda Kırıkkale’nin daha ileriye yönelik atılım yapması amacıyla Vali Makas, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile birlikte,  kent genelinde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Makas, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla insanımıza hizmet edeceğiz. İnşallah hep birlikte mücadele sergileyerek bu şehrin nüfusunu yükseltME çabasında olacağız” dedi. 

HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Kırıkkale’de görev yaptığı süre içerisinde halkın sırrı duasını almaya çalışacaklarını dile getiren Makas, “Bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımızın devlet hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması amacıyla mücadelemizi sergileyeceğiz. Emniyet, Jandarma ve diğer tüm birimlerimizle sahada etkin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir ilde vatandaş göğsünü gere gere sokağa çıkıyorsa orada huzur ve güvenlik hakimdir. İstediğiniz kadar zengin olun sokağa çıkamıyorsanız ise bununda hiçbir ehemmiyeti yoktur.”

KIRIKKALE ŞEHADETE İLK KOŞAN İLİMİZDİR
“Kırıkkale gerçekten çok huzurlu ve güvenli şehirlerimizden bir tanesi. Vatan ve millet dediğinde ise şehadete ilk koşan illerimizden birisi. Vatanını ve milletini seven bir şehirde olmaktan gerçekten onur ve gurur duyuyoruz. Bizlerde bu şehrimizde yaşayan insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmenin çabasındayız. Kırıkkale insanımız milliyetçi, muhafazakâr, devletine ve milletine bağlı. Devlet deyince akan suları durduran bir şehir. Şahadete en fazla gidenlerimiz bu şehirde. Vatan ve millet deyince akan suları durduran bir şehiriz.”

MKE ÇOK DAHA İSTİHDAM KAPASİTESİNE SAHİP
“Kırıkkale’de bu kısa süre içerisinde tespit ettiğimiz en büyük sorunlardan bir tanesi nüfus. Kırıkkale ilçe olduğunda 300 bin nüfusu var. MKE çok daha fazla istihdam kapasitesine sahip daha sonra ilçelerle beraber o gün itibariyle 380 binlik bir nüfusun olduğu alandan bahsediyoruz.  Ama günümüze geldiğimizde ise bu nüfus 280 binlere kadar düşmüş. Bu gibi şeyler Türkiye’de metropol kentlerin büyüdüğü şehirlerde olabilecek bir şey. Bu duruma gocunmayacağız ve bu şehirde nüfusu nasıl artırırız bunun çabasında olacağız.”


ROKETSAN İLE İSTİHDAMI ARITRMALIYIZ
“Ankara’nın hemen yanımızda olmasının hem dezavantaj hem de avantajını yaşamış bir iliz. Ama biz bu durumu tekrar tersine çevirerek eski MKE dönemlerine, yeni kurulacak olan ROKETSAN, Jandarma Lojistik Merkez Üssü ile birlikte istihdamı artırmalıyız. İkinci Silah İhtisas OSB alanlarını kurmak ve turizm alanındaki değerlerimizi daha ön plana çıkartmalıyız.  İstihdamı sağlayacak projelere yön verdiğimizde bu şehrin nüfusu daha da artacaktır” dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız