Vali Makas Motosiklet Sürücülerine Kask Hediye Etti.

Vali Makas Motosiklet Sürücülerine Kask Hediye Etti.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla “Kaskınla Yol Ver Hayata” mottosu ile düzenlenen kampanya ve bilgilendirme çalışmalarına katıldı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Barış Cücen, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında “Kaskınla Yol Ver Hayata” mottosu ile düzenlenen kampanya ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında düzenlenen etkinlikte motosiklet sürücüleri ile sohbet ederek, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundular.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince, 1-30 Eylül tarihleri arasında uygulanacak olan “Kaskınla Yol Ver Hayata Projesi" kampanyası kapsamında kampanya içeriklerine ait görsellerin vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlardaki dijital ekranlarda gösteriminin yapılacağı ve motosiklet sürücülerine bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra “Kask Tak Hayatta Kal, Yelek Giy Görünür Ol” baskılı reflektörlü yeleklerin dağıtılacağı ifade edildi.

 Vali Makas, daha önce kazaya karışan motosiklet sürücüsü Merve Biçer’e kask hediye ederek, kazasız ve belasız sürüşler temennisinde bulundu.

Motosiklet sürücülerinde kask takma bilincinin oluşturulması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ve bu kapsamda ilimizde uygulanan “Kaskınla Yol Ver Hayata ”projesinin hayata geçirildiğini kaydeden Sayın Valimiz ,“  "Yanımızda daha önce kaza geçirmiş ve acı tecrübeleri yaşamış kardeşlerimiz var. Hem onlara kask hediye ettik hem de o hatalara bir daha düşmemeleri anlamında farkındalık eğitimi veriyoruz. Hem İl Emniyet Müdürlüğü hem de İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. Bölgemiz kırsal ve motosiklet kullanımının yoğun olduğu bir bölge. Gençlerimize tavsiyede bulunduk ve onları da dinledik. İnanıyorum ki bundan sonra tüm Kırıkkale'de motosiklet sürücülerimiz, kaskını takıp hayata yol verecek, yeleğini giyip görünür olacak. Biliyorsunuz son yıllarda yapılan çalışmalarla ölümlü trafik kazaları yüzde 50 oranında azaltıldı. Bu çalışmayla da trafik kazalarının azalmasına katkı koyacağına inanıyorum." dedi.

Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren motosiklet sürücüleri ise kask dağıtımından dolayı  Vali Makas'a teşekkür ettiler.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız