Vali Makas, Kırk Yıllık Kırıkkaleli Gibi…

Vali Makas, Kırk Yıllık Kırıkkaleli Gibi…

Kırıkkale’ye bugüne kadar 9 vali atandı. Kırıkkale’ye hizmet için mesai harcayıp görevlerinin sona ermesiyle farklı illere giderken eski valilerimizden bazıları hâlâ Kırıkkale’yle olan irtibatlarını da sürdürmekteler.

Almış oldukları eğitimin yanı sıra kişilik özelliklerine göre çok ağırbaşlı bir devlet adamı profili çizen valimiz de oldu, yaşı itibariyle babacan davranışlar sergileyen de… deli dolu, hareketli, yerinde duramayan valimiz de oldu, çok nahif ve sakin mizaca sahip olan da…

Ancak, Ağustos 2023 kararnamesiyle ilimize atanan 10’uncu Valimiz Mehmet Makas, yukarıda anlattığımız özelliklerin de dışında yeni bir profil olarak, gelir gelmez Kırıkkale halkının “içine karıştı”. Sayın Valimiz için “görevine başladı" ifadesi yerine Kırıkkale halkının “içine karıştı” ifadesi daha doğru olur diye düşünüyoruz.

Nitekim Valimiz Mehmet Makas neredeyse koltuğuna hiç oturmadan mahalle mahalle, sokak sokak Kırıkkale’yi dolaşmaya başladı. Vali Makas’ın göreve geldiği günlerde Kırıkkale halkı için “kışlık” yiyecek hazırlama zamanıydı. İşte Valimiz nasıl bir karaktere sahip olduğunu tam da o günlerde ortaya koyarak kırk yıllık Kırıkkaleli gibi salça kaynatan teyzelerimizin ellerinden kaşıklarını alıp salça karıştırdı, turşu yapan teyzelerimizin ellerinden turşu içi yedi. 

Cenazede yaslanılan bir omuz, düğünde gelinin ve damadın abisi oluverdi güler yüzlü, sıcakkanlı ve mütevazı valimiz…

Valimizin en önemli özelliklerinden birisi de Kırıkkale’de siyasi ortamı yumuşatması oldu. Gerek kendisini ziyaret etmek isteyen gerekse programlarda, protokol davetlisi olarak gelen iktidar ve muhalefet siyasetçilerinin tamamına da sıcak ve samimi bir yaklaşım geliştiren Vali Makas, bu yönüyle de Kırıkkale’miz için büyük bir kazanım olmuştur.

Konuşmalarında net ve kararlı ama bir o kadar da içten ve duygulu ifadeler kullanan Vali Mehmet Makas, bir yandan henüz 48 yaşında olmasına rağmen sergilediği babacan tavırlarla Kırıkkale halkının gönlünde şimdiden yer edinirken öte yandan genç ve dinamik tavırlarıyla da “yeni başladık, daha yolumuz uzun” mesajını her ortamda veriyor.

Kırıkkale insanı her yönüyle tam da kendisi gibi bir valiye kavuştu diyebiliriz. Çünkü valimizin tüm özellikleri Kırıkkale halkının her bir bireyinin de özellikleridir. Bu yüzden olsa gerek, Valimiz Mehmet Makas, gelir gelmez kırk yıllık Kırıkkaleli oluverdi.

İyi ki geldiniz Vali Bey,

Allah sizlere sağlık, sıhhat uzun ve hayırlı bir ömür nasip eylesin. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız