Vakıf köylünün yüzünü güldürdü

Vakıf köylünün yüzünü güldürdü

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan (SYDV) yardım alan ailelere, 50 koyun ile 2 koç verildi. Vali Yardımcısı ve Sulakyurt Kaymakam Vekili Mustafa Yılmaz ile SYDV Müdürü Emin Yüksel koyunları ailelere teslim etti.

8 YILDA GERİ ÖDEMESİNİN YAPILACAK

SYDV Genel Müdürlüğü destekli ve 3294 sayılı kanun kapsamında Sulakyurt SYDV`den yardım alan ailelerden ``Gelir getirici projeler`` kapsamında Çevrimli köyünden 5 çocuk babası Veli Eldemir (44) ile Danacı köyünden 3 çocuk babası Ali Ülküseven`e (32) Akkaraman cinsi koyunlar, köylerine kadar götürülerek teslim edildi. Sulakyurt veteriner hekimleri tarafından gerekli sağlık kontrolleri yapılan koyunların bedelinin, 3 yıl ödemesiz, 5 yıl geri ödemeli faizsiz olarak 8 yılda geri ödemesinin yapılacağı belirtildi.

 

İYİ BAKIP KORUYUN

Vali Yarımcısı Yılmaz, koyunları alan ailelere nasihat ederek koyunlara iyi bakılması tavsiyesinde bulundu. Yılmaz, ``Bu koyunları sizlere vermedeki maksadımız, hem ilçemizde hayvancılık gelişsin hem de sizin gibi aileler kendi geçimlerini bundan böyle kendileri sağlasın istiyoruz. Koyunları aldıktan sonra onlara iyi bakıp koruyun. Koyunlardan elde ettiğiniz ürünlerle kendinizi geliştirip gelir sağlamanız bizleri mutlu edecektir`` dedi.

 

BİZİ FAKİRLİKTEN KURTARACAK YARDIM

Koyunları alan ailelerden Veli Eldemir, ``Yıllardır beklediğim hayalime kavuştum. Kaymakamlıktan 25 koyun ile 1 koç aldım. Koyunlarıma gözüm gibi bakacağım. Koyunlardan elde edeceğim gelirlerle de 5 çocuğumun geçimini sağlayacağım. Vakıftan almış olduğum yardımların en önemlisi ve bizi fakirlikten kurtaracak olan yardım bu oldu`` dedi. Vali Yarımcısı Yılmaz, çeşitli projeler kapsamında, 500 aileye 500 ton kömür dağıtımı yapıldığını, önümüzdeki günlerde de 7 aileye ev yapımı ile 100 aileye 20 bin lira eğitim yardımı projelerinin de sonuçlandırılacağını bildirdi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı