VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, tam kapanma sürecinde Emniyet ve Jandarma personelinin 24 saat esasına göre ortaklaşa görev yaptıklarını belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil'in başkanlığında, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) düzenlenen toplantıya telekonferansla katılan Vali Yunus Sezer, tam kapanma sürecinde ilimizde alınan tedbirler ile trafik ve asayiş konularında bilgiler verdi.


Sezer görüşmede, tam kapanma sürecinde Emniyet ve Jandarma personelinin 24 saat esasına göre ortaklaşa görev yaptıklarını belirterek şu bilgileri aktardı:" İlimizin geçiş noktasındaki araç trafiğini öncelikle geçen seneyle kıyaslamak lazım. Geçen sene bayram döneminde günlük 100 bin civarında bir araç trafiğimiz vardı. Bu sene bu sayı ortalama 5 bin civarına düşmüş durumda. Çoğunluğu lojistik ve toplu taşımada kullanılan araçlardan oluşuyor. Bu durum trafik yoğunluğu açısından çok büyük bir düşmeyi gösteriyor. Bayram sürecinde 1 ölümlü ve 10 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Kırıkkale genelinde 36 kontrol noktamız mevcut. Bu kontrol noktasında bayram öncesi ve sonrasında 900 personelimiz görev yaptı ve halen görevlerine devam ediyorlar.


Kırıkkale sadece bir il değil aynı zamanda 43 ilin kesişim noktası. Dolayısıyla hem personel hem de araç sirkülasyonu yönünden çok yoğun bir il. Burada vaka sayısının düşürülmesi bizim açımızdan önem arz ediyor. Tam kapanma sürecinde ilimizdeki pozitif vaka sayılarında düşüş yaşandı ve bu düşüş seyri de devam ediyor. Diğer taraftan Vefa destek ekiplerimiz bayram sürecinde yoğun bir çalışma gösterdiler. Toplamda 70 personelimiz bu süreçte bayram tatili sürecinde bine yakın çağrıya cevap verdiler. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve yine aynı şekilde sokağa çıkma kısıtlamasında kendi ihtiyaçlarını karşılamasında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın bütün ihtiyaç ve taleplerini bu dönemde karşıladılar." 


Kırıkkale Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki uygulama noktasında gerçekleştirilen programda, Yahşihan Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Ender Faruk Uzunoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses de hazır bulundu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ