Vahşete dur demeliyiz

Vahşete dur demeliyiz

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İsrail'in savaş suçu işlediğini ve bu olayı üniversite adına şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi. İsrail'e ABD, Avrupa Birliği ve Arap yönetimlerinin açık desteklerinin, İsrail'i iyice şımartt

87 ÜNİVERSİTE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye genelinde bulunan 87 üniversite Rektörü ortak bir açıklama yaparak Filistin’de yaşanan insanlık dışı savaş suçunu kınadı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Gazze`de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu katliama karşı bütün dünya kör ve sağır gibi davranıyor. İsrail Yönetimi, muhakeme yeteneğini kaybetmiş ve namlunun hedefine çocukları koyarak zalimce saldırıyor. İslam dünyasının mübarek Ramazan ayında, Gazze`de, iftarlar bomba seslerinin eşliğinde keder, acı ve gözyaşları ile açılıyor.

 

ZALİMİN ZULMÜ BİR GÜN BİTECEK 

Maalesef, zalime ve zulme göz yuman herkes bu vahşetin paydaşı oluyor. Bütün dünyanın, özellikle de İslam Dünyasının, Müslüman kardeşlerimizi ve İslami değerlerimizi hedef alan İsrail Yönetiminin eylemlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde ortak bir tavır ve duruş sergileme zorunluluğu bulunmaktadır.

İsrail Yönetimi, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Ancak; insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikâyelerini daha çok dinleyecektir. Aşağıda imzası bulunan Türkiye Üniversiteleri Rektörleri olarak; işgalci İsrail Yönetiminin, 8 Temmuz 2014 tarihinde Gazze Şeridi`ne yönelik olarak başlatmış olduğu hava ve devamında kara saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

 

BİRLEŞMİŞ MİLETLER GÖREVE

“Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, ABD, AB ve Arap Yönetimlerinin önemli bir kısmının bu süreçteki açık destekleri, İsrail`in daha da saldırganlaşmasının temel nedenidir. Uluslararası toplum, İsrail`in insanlık ve savaş suçu olan bu politikalarına göz yummaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin, bu saldırılardan dolayı İsrail`i kınayan ve yaptırımlar öngören bir kararı en kısa zamanda kabul etmesi ve uygulamaya koyması uluslararası kamuoyunca beklenmektedir”

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ