Uzun: ?Tam buğday sağlıktır?

Uzun: ?Tam buğday sağlıktır?

Ülkemizde en fazla tüketilen gıda maddelerinin başında ekmeğin geldiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun, ?Ekmeği bu kadar tüketen bir toplum olarak, sağlığımıza olumlu katkısı olan ekmekler mi tüketiyoruz, sorusu akla gelmelidir? dedi.

?BEYAZ EKMEK SAĞLIKLI DEĞİLDİR?
Son yıllarda aşırı beyaz ekmek tüketmek gibi yanlış bir alışkanlığa sahip olduğumuzu belirten Uzun, ?Yanlış diyorum, çünkü un ve dolayısı ile ekmek ne kadar beyaz olursa, o kadar iyidir düşüncesi yanlıştır. Çünkü buğdayın asıl önemli-değerli besin öğeleri kabuğunda veya kabuğuna yakın kısmında ve çekirdek (ruşeym) kısmındadır. Bu sebeple, beyaz undan yapılmış ekmekleri tüketmemeyi öneriyoruz. Onun yerine tam buğday unundan yapılmış ekmek ve unlu mamullerin tüketilmesini özellikle tavsiye ediyoruz? dedi.
?TAM BUĞDAYIN SAĞLIĞIMIZA OLUMLU ETKİLERİ VAR?
Tam buğday unu ekmeği tüketme alışkanlığı ile beslenme bozukluklarına bağlı birçok hastalıkları önlemenin yanı sıra besleyici değeri fazla olduğundan metabolizma açısından da son derece faydalı olduğunu vurgulayan Uzun, ?Bu sebeple halkımızın bu konuda hassas davranmasını ve tükettiği ekmeğe dikkat etmesini öneriyoruz? dedi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!