Uyuşturucuyu, hep birlikte gündemimizden sileceğiz

Uyuşturucuyu, hep birlikte gündemimizden sileceğiz

BİRÇOK İLİN KAVŞAK NOKTASINDA OLAN KIRIKKALE´DE UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERİLMİYOR

BİRÇOK İLİN KAVŞAK NOKTASINDA OLAN KIRIKKALE´DE UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERİLMİYOR

Uyuşturucuyu, hep birlikte gündemimizden sileceğiz

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, kent genelinde uyuşturucunun önüne geçebilmek için çalışmalar yapıldığını belirterek, uyuşturucu satıcılarının yakalandığını, mekruh evlerin de yıkıldığını söyledi. Okullarda güvenliğin en üst düzeyde olduğunu belirten Haktankaçmaz, polislerin bu konuda yoğun çalışma yaptığını bildirdi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TOPLANTISI

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında "Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği" toplantısı yapıldı. Vali Haktankaçmaz, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelede Kırıkkale´de yapılan çalışmalar ve çalışmaların durumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Emniyet ve Sağlık İl Müdürlüğüne uyuşturucu hakkında gelen şikâyetlerin azaldığını, belediyenin köhne evleri yıkarak uyuşturucu kullananlara köhne mekân bırakmadığını belirten Haktankaçmaz, geçen yıldan bu yana çalışmaların artarak sürdürüldüğünü bildirdi. Kırıkkale´de her ay komisyon kurularak uyuşturucu hakkında toplantılar yapıldığını belirten Haktankaçmaz, uyuşturucuyla etkin bir mücadele verdiklerini belirterek, gençleri bu batağa sürüklenmemesi için uyarıda bulundu.

ÖNEMLİ OLAN ÖNLEMLERİ ALABİLMEK

Uyuşturucu kullanmadan önce farkındalık çalışmaları yapmaları gerektiğini ve uyuşturucunun zararlarının anlatılması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, ?Önemli olan bu hastalığa yakalanmadan önlemlerimizi alabilmek. Bu hastalığa yakalandıktan sonra ise gerekli tedavilerin yapılması gerekiyor. En azından yakalanmadan önce önlemleri almak için çalışmalar yapılmalı.  Bu konuda ilköğretim, orta öğretim, okul aile birlikleri ile yaptığımız toplantılar ile de değerlendirmiştik. Bu konuda güvenlik açısından Kırıkkale´mizde önemli sorunlarımız yok. Okullarımızda, okullarımızın güvenliği konusunda hiçbir sorun yok diyemeyiz. Bizim bunların arasında en önem verdiğimiz uyuşturucu konusu. İkinci olarak tabi yapılan çok çalışma var. Uyuşturucu Kırıkkale´de yok denecek kadar az.?

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE BAŞARILIYIZ

?Uyuşturucu kullanımı ve satımını düşürebildik. Emniyetimizin, Jandarmamızın ve kolluk birimlerimizin güzel çalışmaları var. Uyuşturucu konusunda birçok konu var. Ailelerin bilgilendirmesi gibi, mekruh binaların yıkılması gibi, tedavi yöntemleri gibi. Kırıkkale olarak iyi durumdayız. Çalışmalarda ciddi ilerleme kat ettik. Önemli olan bu seviyeyi koruyabilmemiz. İl yöneticilerimi, okul idarecilerimiz, özel okul idarecilerimiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Yine bir araya gelerek bu çalışmalarımız hakkında görüş alış verişinde bulunacağız? dedi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın başkanlığında gerçekleştirilen Madde Bağımlılığı ve Okul Güvenliği Toplantısına, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Emniyet Müdür Yardımcıları, il yöneticileri, devlet ve özel okul idarecileri katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü