Uyuşturucuyla mücadelede ileri iller arasındayız

Uyuşturucuyla mücadelede ileri iller arasındayız

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Uyuşturucuyla mücadelede ileri iller arasındayız

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, uyuşturucu ve bağımlılığın tehlike boyutundan tehdit boyutuna yükseldiğini söyledi. Haktankaçmaz, uyuşturucuyla mücadelede Kırıkkale´nin ileri iller arasında olduğunu bildirdi.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak, eşgüdüm sağlamak ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yapılacak faaliyetleri belirlemek amacıyla Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kurulun geçen yıl yaptığı çalışmalar değerlendirilip bu yıl yapılacak faaliyetler belirlendi.

BAĞIMLILIK TEHDİT BOYUTUNA YÜKSELDİ

Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz, Bağımlılıkla mücadelenin yakın zamana kadar ülkemizde bir tehlike olarak görüldüğünü ama bu tehlike seviyesinin bir kademe yükselerek bir tehdit haline geldiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadelede Kırıkkale´nin iyi bir noktada olduğunu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydeden Vali Haktankaçmaz, ? Terör belası ne ise uyuşturucu belası da o ve bu bela ülkemizin başına sarılmak isteniyor. Dolayısıyla bizde mücadeleye o kapsamda yani teröristlerle, terörle nasıl mücadele ediyorsak uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıkla da o çerçevede mücadele ediyoruz? dedi. 

MÜCADELE ÇOK YÖNLÜ VE ÇOK AYAKLI

Bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü ve çok ayaklı bir konu olduğunu belirterek, önleyici faaliyetlerin önemini vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla özellikle kolluğun ve önleyici hizmetleri yürütmekle yükümlü kurumlarımızın işbirliği ile esasında çok güzel bir ivme yakaladık ve bana göre en temel kaynak olan uyuşturucu arzını Kırıkkale´de sıfırladık. Yine özellikle uyuşturucuya bulaşmış olan gençlerin tedavisi konusunda diğer illere örnek olacak çok güzel çalışmalar var, bu programa çocuklarını dâhil edebilmek için evlerini bile buraya taşıyan aileler var? şeklinde konuştu.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Vali Haktankaçmaz´ın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş kurul üyelerine ?Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu´nun çalışma usul ve esasları ile teknik çalışma gruplarının yetkileri hakkında bilgiler verdi.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü