Uyuşturucuyla mücadelede başarılı iller arasındayız

Uyuşturucuyla mücadelede başarılı iller arasındayız

BİR YILLIK BİLANÇO BASINLA PAYLAŞILDI

Uyuşturucuyla mücadelede başarılı iller arasındayız

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, uyuşturucuyla mücadele ve asayiş olayları ile ilgili açıklamalar yaptı. Vali Haktankaçmaz bir yandan FETÖ ile bir yandan da uyuşturucuyla etkin bir şekilde mücadele izinde olduklarını söyledi.

BİR YILLIK BİLANÇO

Haktankaçmaz, ?2016 yılı içerisinde uyuşturucuyla alakalı toplam 2 bin 17 olay gerçekleşti. Son düzenleme ile bu konuda tutuklanan kişi sayısı çok arttı. Başarılı operasyonlar içerisinde uyuşturucuyla mücadele konusunda iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Bir yandan FETÖ ile bir yandan uyuşturucuyla hassasiyetle mücadele ediyoruz? dedi.

2 BİN 17 OLAY GERÇEKLEŞTİ

Kırıkkale´nin birçok ili birbirine bağlayan, Anadolu´nun kavşak noktasında bulunduğuna dikkati çeken Vali Haktankaçmaz, ?Bunun getirdiği avantajlarla birlikte sorumluluklar da var. İlimiz güzergâhında uyuşturucu konusunda yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. 2016 yılı içerisinde uyuşturucuyla alakalı toplam 2 bin 17 olay gerçekleşti. Son düzenleme ile bu konuda tutuklanan kişi sayısı çok arttı. Başarılı operasyonlar içerisinde uyuşturucuyla mücadele konusunda iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Bir yandan FETÖ ile bir yandan uyuşturucuyla hassasiyetle duruyoruz? ifadelerini kullandı.

8 BİN 73 ASAYİŞ OLAYI

Asayiş uygulamaları hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, ?2016 Şubat ayı itibarı ile toplamda 109 bin 217 araç durdurularak kontrol edildi. 291 bin 368 şahsın araçlardaki kimlikleri sorgulandı. 522 aranan şahsı yakaladık? dedi. Yol kontrollerinde yine bu kapsamda ele geçen patlayıcı madde, silah ve bunların fişekleri ve buna benzer uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyleyen Vali Haktankaçmaz, ?Asayiş kapsamımızda da emniyet bölgesi ve jandarma bölgesinde de yapılan huzur uygulamalar çerçevesinde toplam 8 bin 73 asayiş olayı gerçekleşti. Kırıkkale´de 2016 yılında bu uygulamalarda 8 bin 779 kişi hakkında asayiş olaylarından dolayı işlem yapıldı. Bu huzur uygulamalarında bin 35 aranan şahıs yakalandı. Bu aramalarda silah, fişek, esrar, eroin gibi uyuşturucu malzemeler de ele geçirildi. Halkımızın huzuru için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz? dedi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama