Uyuşturucu, tüm halkın öncelikli sorunu olmalı

Uyuşturucu, tüm halkın öncelikli sorunu olmalı

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÖRNEK ALINAN VE ?HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ? ADI ALTINDA YÜRÜTÜLEN PROJEYLE İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÖRNEK ALINAN VE ?HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ? ADI ALTINDA YÜRÜTÜLEN PROJEYLE İLGİLİ SEMİNER VERİLDİ

Uyuşturucu, tüm halkın öncelikli sorunu olmalı

Kırıkkale Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Çalışmacılar Topluluğu tarafından ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ Kırıkkale Uyuşturucu İle Mücadele Projesi konulu seminer verildi.

TÜM İLGİLİ BİRİM MÜDRLERİ KATILDI

Sosyal Bilimler Fakültesindeki programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Sosyal Çalışmacılar Topluluğu Akademik Danışmanı ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Tezel, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Gökgöz katıldı. Etkinlikte rol modeller Hasan Keskin ve Ahmet Barbaros öğrencilere hayat tecrübeleri hakkında çeşitli bilgiler verdiler.

MÜCADELEDE YEREL İDARECİLERİN ROLÜ

Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, uyuşturucuyla mücadelede yerel yönetimlerinin rolü konusunda bilgiler verdi. Konu hakkında Özkan, ?Türkiye´de ya da ülkemizin her bir köşesinde yaşadığımız her bir sorunu iyi tahlil etmenin bir yolu var. Sistemimizi iyi bilmektir. Hangi orunu yaşıyorsak biliniz ki sistemimizden kaynaklanıyordur. Uyuşturucu ile ilgili sorunda böyledir. Bu nedenle ülkemizdeki yönetim sistemi nasıldır, nasıl oluşur Anayasa´da tanımlanmış ve kanundaki sistemi iyi bilmek lazım. Bunu bilmediğimiz zaman ise çok yanlışlıklar yapıyoruz. Kanunlar yanlış çıkıyor, uygulamalar yanlış çıkıyor. Uyuşturucu ile ilgili bilgileri zaten diğer arkadaşlarımız anlatacaktır. Uyuşturucu konusunda ilimizde önceliklidir. Önceliğe uygun birimlerimiz var. Bunu da liderlik vasfını yüklememiz gerek. Görev yaptığınız toplum çok önemlidir. Kamu yöneticilerin yerel yöneticilerin ve vatandaşların istekleri konusuyla bu şekilde duyarlılık oluşturarak, halkımızın istediği kadar çalışmaya yönelik çalışmalarımız var? dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ise ?Hayat Boşluk Kabul Etmez´ konusunda il genelinde yapılan çalışmaları özetledi. Güngüneş, ?Uyuşturucu madde kullanımı, bağımlı bireylerin yanı sıra kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden, ekonomik ve soysal sıkıntılara neden olan bir halk sağlığı sorunudur. Sağlıklı Bir Toplum, Mutlu Bir Gelecek İçin Madde Bağımlılığına Hayır Dedik. Aslında bu bir proje değil, yaşama bağlanma organizasyonudur. Projemizin başladığı 2014 yılından bu günü kadar 3 dönem sağlıklı yaşam sınıfı oluşturulmuştur. Amacımız kişinin tedaviye uygunluk derecisini belirlemek, bu konuda destekleyici görüşme yapmak ve danışanı sağlık sistemi içerisinde tutmaktır. Yaklaşık 3 yıldır devam eden program kapsamında 985´in üzerinde uyuşturucu kullanan birey ve aileleriyle görüştük. Bunlardan tedaviye ikna ettiğimiz 875 gencimizden 507´sini AMATEM merkezinde yatırarak, 368 gencimiz ayaktan tedavileri yapılmıştır. Sağlıklı yaşam sınıfımızda 3. dönem 19 gencimiz rehabilite olmaktadır. Deşifre olmak istemeyen 8 gencimize ise evlerinde takip etmekteyiz. 122 kişiden 59 kişiyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 gencimizde şuanda devam eden projemiz içerisindedirler? dedi.

TOPLUMSAL DUYARLILIĞA IŞIK TUTMAK İÇİN

Bugün toplumsal bir soruna ışık tutmak ve farklı insanların o duygularını, yaşantılarını görmek adına böyle bir etkinlik için buluştuklarını ifade ederek konuşmaya başlayan Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, uyuşturucu ile mücadelede yerel ve ulusal boyutta neler yapıldığı, nelerin daha aktif bir şekilde çalışıldığı konularında bilgiler alınacağını söyledi. Konu hakkında Dekan Erdem ?Hayat Boşluk Kabul Etmez Sloganı ilimizde yürütülen mücadele programının adıdır. Uyuşturucu önlem alınmadığı takdirde hızla yayılabilecek bir halk sağlığı sorunudur. Sadece riskli gurupların grupların problemi değil, tüm hepimizi etkileyebilecek sosyal bir durumdur. Bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri ve rolleri yapmak zorundayız. Uyuşturucunun zararları noktasında hedef gruplarını bilinçlendirmek hepimizin görevidir. Bu noktada siz değerli öğrencilerimizin aktif olarak bilinçlendirmeniz çok önemlidir. Sizlerde bu okullardan mezun olduktan sonra aktif olarak burada görev alacak kişilersiniz. Tüm öğrencilerimizi uyuşturucu denen bu illetin bitirilerek bu mücadelede sizlerde var olmanızı diliyorum? şeklinde konuştu. Daha sonra kürsüye Sosyal Hizmet Uzmanı Çiğdem Canatan çıkarak Bağımlılık ve Uyuşturucuyla alakalı bilgiler verdi.

HABER: Murat Karadağ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü