Uyuşturucu, bireye ve topluma telafi edilemez zararlar verir

Uyuşturucu, bireye ve topluma telafi edilemez zararlar verir

MAKSAT, BAĞIMLILARI TOPLUMA KAZANDIRMAK

Uyuşturucu, bireye ve topluma telafi edilemez zararlar verir

Kırıkkale´de madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak amacıyla 2 yıl önce uygulanmaya başlanan ?Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi?nin kapanış programı gerçekleştirildi.

PROJENİN BİTMESİNE RAĞMEN YARDIMLAR YAPILMAYA DEVAM EDECEK

Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen kapanış programında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) desteğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen projeyle madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırıldığını söyledi. Projenin bitmesine rağmen yardım bekleyen gençlere gereken yardımların yapılmaya devam edeceğini belirten Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucular, bağımlılarını ailesinden toplumdan ve çevresinden kopararak, oldukça sorunlu bir hayata mahkûm etmektedir.?

MAKSAT, BAĞIMLILARI TOPLUMA KAZANDIRMAK

?Bu sebeple uyuşturucular zincirleme olarak bağımlılığa, aile ve iş hayatına, ayrıca ülke ekonomisine telafi edilemez zararlar vermekte ve toplumların hem bugününü hem de geleceklerini tehdit etmektedir. Bu kapsamda tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı son yıllarda Türkiye içinde önemli bir sorun haline gelmeye başlamıştır. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılması gerekenler özellikle kişilere arzın önlenmesi ve farkındalık arttırıcı program ve eğitimlerle talebin azaltılmasıdır. Netice itibariyle tüm bu çalışmalarımızla özellikle gençlerimizin madde bağımlılığından uzak durmasını sağlamakla birlikte hayattan kopmuş, toplumdan uzaklaşmış madde bağımlılarının yeniden topluma kazandırılmasını hedefledik ve başarılı bir çalışma yürüttük.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti