Uygulama tamamen hukuksuz

Uygulama tamamen hukuksuz

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüklerine müdür yardımcılıklarına yapılan atamaları içeren e-posta gönderilmesine tepki gösteren Türk Eğitim Sen tarafından bu uygulamanın tamamen hukuksuz olduğu belirtildi.

BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesinden yapılan açıklamada “Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Merkez ve ilçelerde bulunan okul Müdürlüklerine gönderilen e-postada ‘isimleri belirtilen kişilerin müdür yardımcısı olarak dilekçelerinin alınarak aynı gün mesai bitimine kadar insan kaynakları 1 şubesine elden teslim edilmesi’ istenmiştir” denildi.

HUKUKSUZLUĞA KILIF ARANIYOR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi “Kırıkkale il milli eğitim müdürlüğü görevlendirilecek olan müdür yardımcılarını önceden belirlemiş ve daha sonra yaptıkları hukuksuzluğun kılıfını uydurmak için başvuru dilekçesi alınması konusunda okul müdürlüklerine mail göndermiştir. Artık; yaşanılan adam kayırmacılık çığır atlamış açıkça, çekinmeden yapılan torpil mail yolu ile okullara gönderilmiştir. Pervasızlığın ve hukuk tanımazlığın bu kadarı ‘pes’ dedirtmiştir.”

ONAY ALINARAK GÖREVLENDİRME OLUR

“Yönetmelik gereğince Eğitim Kurumu müdürleri tarafından inhaya çıkarılan kişiler İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi ve Valinin onayı ile görevlendirilmelerinin yapılması gerekmekte iken Milli Eğitim Müdürlüğünce Okul Müdürleri arandığı ve baskı yapıldığı AKP ve yandaş sendikasınca hazırlanan listelerin müdür yardımcısı olarak okul müdürlerince inhaya çıkarılması istendiği hatta mecbur bırakıldığı ve tarafımızca daha önce yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşılmıştı.”

BASININ HABERLERİ ETKİLİ OLDU  

31 Aralık 2014 tarihinde adeta Allah’ın sopası yoktur dedirtircesine birçok ulusal yazılı basında ve kamu sitelerinde çıkan haberler (Kırıkkale İl Milli Eğitimden Okullara Skandal talimat-MİLLİYET/Listedeki İsimlere Müdür Yardımcıları Teklifi-MebPersonel/İl Mem’den Okullara Skandal Talimat-kamugündemi/Listedeki İsimlere Müdür Yardımcılığı Teklif Edin-Kamudanhaber vs.) tarafımızın iddiasını doğrulamıştır. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müdür yardımcılığı listelerinin eğitim kurumu müdürlerine liste halinde gönderildiği haberi Türkiye kamuoyunda yankı bulmuştur. Bu usulsüz ve mesleki ahlaktan uzak uygulama Kırıkkale’de bilhassa da eğitim-öğretim camiasında infiale sebebiyet vermiş, kurumlardaki barışı bozmuş ve huzursuzluğa neden olmuştur.”

BAŞARILARINDAN SÖZ EDİLMESİ GEREKİRKEN

“Eğitim-Öğretimdeki başarıları ile Yerel-Ulusal Basında yer alması gereken Kırıkkale’mizin son yıllarda rezalet diyebileceğimiz bu tür SKANDALLARLA hukuksuz ve haksız uygulamalarla kamuoyunda yer alması bizleri bir kez daha derinden üzmüştür. Baskıya, hukuksuzluğa harcadıkları enerjiyi eğitim-öğretimin kalitesini artırmaya sarf etmiş olsalardı eminiz ki ilimiz bu eğitim ordusuyla Türkiye’de başarı sıralamasında en üst seviyede olacaktı.” 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti