Uyarıları dikkate almadı, 5 bin lirasını kaptırdı

Uyarıları dikkate almadı, 5 bin lirasını kaptırdı

Kırıkkale`nin Selim Özer Mahallesi Muhtarı Zülfikar Erkoç, kurban almak için üzerinde bulunan 5 bin 340 lirayı telefon dolandırıcılarına kaptırdı.

TÜM UYARILARA RAĞMEN

Tüm uyarılara rağmen Kırıkkale’de bir muhtar 5 bin lirasını telefon dolandırıcılarına kaptırdı. Kırıkkale`nin Selim Özer Mahallesi Muhtarı 58 yaşındaki Zülfikar Erkoç, kurban almak için üzerinde bulunan 5 bin 340 lirayı telefon dolandırıcılarının verdiği hesap numarasına yatırdı. Polis, Muhtar Erkoç`u dolandırıcıların hesabına 15 bin lira daha yatıracağı sırada engelledi.

KENDİSİNİ ARAMIŞLAR

Selim Özer Mahallesi Muhtarı Zülfikar Erkoç`u arayan bir kişi, "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş. Bankalarda bulunan paranızı sahte kimliklerle çekecekler. Şu an operasyon düzenliyoruz. Cumhuriyet Başsavcımızın haberi var, operasyonun başında. Parayı istediğimiz hesaba yatırın. Daha sonra operasyon bittikten sonra paranızı fazlasıyla devletten alacaksınız" dedi.

PARAYI HESABA YATIRMIŞ

Telaşlanan Muhtar Erkoç üzerinde bulunan 5 bin 340 lirayı Zafer Caddesi`nde bulunan Ziraat Bankası Şubesi`ne giderek, ATM`den verilen hesaba yatırdı. Arayan kişi, gönderilen paranın yetersiz olduğunu söyleyip, Erkoç`tan 15 bin lira daha göndermesini istedi. Erkoç, bu telefonun ardından bankaya girerek 15 bin lira kredi başvurusunda bulundu. Bu sırada Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı Güven Timleri, Erkoç`un telaşlı ve panik durumunu fark edip müdahalede bulundu. Polisler, Erkoç`un anlattıklarını dinledikten sonra onun krediyi çekmesine engel oldu. Kurban ortaklarından aldığı parayla toplam 5 bin 340 lirayı dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatıran Muhtar Erkoç, "Eğer polis ekipleri gelmeseydi, 15 bin lira daha yatıracaktım. Bütün kurban paramı yatırdım" dedi. Muhtar Erkoç`un bankaya yatırdığı paranın dolandırıcılar tarafından hemen çekildiği de tespit edildi. Polisin olayla ilgili araştırması sürüyor.



İLHAT
29.09.2014 21:15:01
BÖYLE MUHTARLAR OLDUGU SÜRECE DOLANDIRACAK BULUNUR. HİÇ Mİ HABERLERİ DİNLEMİYORMUŞ.

1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama