Ustalar coşturdu

Ustalar coşturdu

KIRIKKALE´NİN İLK VE TEK ABDAL MÜZİĞİ GRUBU

Ustalar coşturdu

Kırıkkale Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu konser verdi. Saz, cümbüş, darbuka ve keman gibi müzik aletlerinin efendileri olarak bilinen sanatçılar izleyenleri coşturdu.

KIRIKKALE´NİN İLK VE TEK GRUBU

Yeni nesle ?Abdal´ kültürü mirasını sürdürmek Neşet Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali, Muharrem Ertaş ve Âşık Veysel gibi Anadolu tezenesinin en değerli ustalarının devamını canlandırmaya çalışan Ustalar topluluğu Kırıkkale´de halk konseri verdiler.

İZLEYENLERİ COŞTURDULAR

Konsere Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa Duman, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Bedri Aktaş, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Rafineri Müdürü ve Birim Müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Türkiye´de Anadolu´nun tezenesinin devamını sürdüren Ustalar Topluluğu programı davul ve zurnalarla açtılar. Yaklaşık iki saat süren konser çok neşeli ve eğlenceli geçti. Konser bitiminde sahneye çıkan Vali Haktankaçmaz ustalar topluluğu sanatçılarını tebrik etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı