Usta öğreticilere seminer

Usta öğreticilere seminer

Yaygın Eğitimi Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği değişik dallardaki sanatları Kırıkkale?ye getirmeye devam ediyor. Cam boncuk sanatı ile dikkatleri üzerine çeken dernek şimdi ise koza nakış,perspektif,ıslak keçe yapımı kasnakta tığla boncu

YENİDEN GÜNÜMÜZE GETİRDİK

Dernek Başkanı Penpe Akgül, koza nakışının çok eski olmasına rağmen farklılıkları arayan herkes için yepyeni bir teknik olduğunu dikkat çekti. Akgül ?Getirmiş olduğumuz bu tür yeni teknikler salon takımları, bohçalar, seccadeler vs çeyiz ürünleri hazırlandığı gibi gelin çiçekler,nikah şekerleri,davetiye ve panolar yapılabiliyor. Türkiye?de ipek böceği yetiştirilen yerlerde kızların çeyizlerinde olmazsa olmazı sonraları unutulan koza nakışı yeniden günümüzde olan bu nakışıKırıkkale?de tanıştırmak istedik?

 

SEMİNER VERİLDİ

?Usta öğretici arkadaşlarım aldıkları seminerle kursiyerlerine güzel ürünler hazırlatacaklar. Kimbilir belkide kursiyerler bunu geliştirip aile bütçelerine katkıda bulanacaklar. Aslen Kırıkkaleli olan Yalova?da ikamet eden ve usta öğretici olarak çalışan çok başarılı el sanatları ve kırkyama tekniklerinde yarışmalarında Türkiye üçüncüsü Emel Sepetciöz davetimi kırmayıp hafta sonu iki gün boyunca geç saatlere kadar seminer verdi. Bilgilerini birikimlerini burada kursiyerlerimiz ile paylaştı?

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

?Kırıkkale halkına faydalı olan çalışmalara yer verdi. Kursiyerlerimiz ise anlatılanları gösterilenleri dikkatle dinlediler. İlk defa öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. Bütün çalışmalar usta öğretici Emel Sepetciöz tarafından tek tek incelendi. Başarı ile yapan kursiyerlere teşekkür etti. Bizlerde kendisine teşekkür ediyoruz. Kırıkkale halkına faydalı olacak çalışmalara devam edeceğiz. Kadın Platformu Derneğinde gerçekleştirdiğimiz seminerde emeğini geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti