Ürün alamayan çiftçiye BİR DE RAPOR ŞOKU

Ürün alamayan çiftçiye BİR DE RAPOR ŞOKU

Kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilere ikinci darbe de kuraklık raporundan geldi. Çiftçilerin iddiasına göre, kuraklık raporu için tarla başına hiç gelinmedi. Dilekçelerinin geri çevrildiğini ifade eden çiftçiler, ?Kimse tarlalarımıza gelmedi, kimse bi

Aşağı Mahmutlarlı çiftçiler bu yılı kuraklıkla geçirdiklerini,  ürün alamadıklarını yetkililere söyleseler de kimseyi inandıramadılar. Tarım İl Müdürlüğü?ne verilen dilekçelerinin de işleme alınmadığını iddia eden çiftçiler, ?Kimse buraya gelip bakmıyor bile. Tarlamız kurak kaldı dediğimizde de terslendik. Dilekçe verdik, işleme alınmadı. İkinci kez dilekçe verdik. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini buraya davet ettik ama hiçbir sonuç alamadık. Uğraşmak bile istemiyorlar? diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

130 dönüm tarlasının tamamen kurak kaldığını ifade eden Mesut Toyran, Acer Çayı Mevkii?nde ki tüm tarlaların kuraklıktan tamamen etkilendiğini söyledi. Tarlaya biçerin giremediğini, elleriyle topladıklarını haykıran Çiftçi Toyran, ?Bize inanmazlar diye tarlayı böylece bıraktık. Gelsinler görsünler, 130 dönüm tarla tamamen kurak. Tarım İl Müdürlüğü?ne gidiyoruz. Kurak değil, dane kaybı var diyorlar. Allah aşkına ne danesi. Masa başından konuşup, rapor tutuyorlar. Nasıl kurak değil raporu verebilirler. Kimse gelmedi, görmedi? diyerek isyan etti.

Çiftçi Pevril Altın ise, daha önce Milletvekili Ramazan Can?ın mağduriyetleri konusunda gayretleri olduğunu ancak yinede kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini söyledi. Altın, ?Delice ve Balışeyh İlçelerinde tutulan raporlarla yüzde 60 kuraklık tespit edilmiş. Buraya ise yüzde 25 kuraklık olduğu için kuraklık ödeneği yapılmayacak. Bu yüzde 25 kuraklık raporunu kim, nasıl, nerde, neye göre hazırladı aklımız almıyor? diyerek çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden yardım beklediklerini ifade etti. 

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı