Üretim olursa fiyatlar düşer

Üretim olursa fiyatlar düşer

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, fiyatların yükselmesinin önüne geçilebilmesi için üretimin artırılması gerektiğini söyledi.

EN ÖNEMLİ ENDEKS GÜVEN

Kırıkkale’de doların artışını dış mihraklara bağlamanın en kolay yol olduğunu belirten Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca yumurta hesabı ile en basit açıklamanın olacağını söyledi Kutluca ‘’Ülkede yumurta ihtiyacı 5 milyar adet ise, 6 milyar üretilirse fiyatı düşer, 4 milyar üretilirse fiyatı artar. Dolarda piyasadan talep edilen bir maldır. Çok talep edilirse fiyatı artar’’ dedi. Faiz düşünce, faizdeki paranın altın ve dolara yöneldiğini, talep arttığı için altın ve dolar fiyatının yükseldiğini belirten Kutluca ‘’Demek ki neymiş. Siha yaptık dolar arttı. Marmaray yaptık dolar arttı. Dış mihraklar artırıyor söylemleri yalanmış. Ekonomide en önemli endeks güvendir. Elinde dolar olan dış yatırımcı ülke ekonomisine güven duyup dolarını getirmezse. İçerdeki sermaye sahibi güven duyup yatırım yapmazsa, üretim artmazsa fiyat artar. Birde ‘hükümet doları bilerek artırıyor. Dolar artınca ihracat artar. İhracat artınca üretim artar. Buda dünyada ilk kez denenen bir ekonomik modeldir’ diyenler var. Şimdi bunu AKP il başkanı dese anlarım. Siyaseten söylemiş derim” dedi.

 

VATANDAŞ EZİLİR

Kutluca “Dolar yükselince ihracat artar mı? Bu artış üretimi artırır mı?’ sorularını yöneltti, bu iki soruya cevap bile vermeyi abesle iştigal sayacağının altını çizdi. Özışık, ‘’Ama şunu söyleyeyim; Madem böyle mucize bir formül vardı. 20 yıldır niye yapmadınız. Bu mucize formül enflasyonu körüklemeye devam eder. İki aya kalmaz sıvıyağ 300 lira, ekmek 4 lira, un 600 lira olur. Bu kış normal bir dairenin doğalgaz faturası bin liranın üzerinde gelir. Yani olan vatandaşa olur. Vatandaş ezilir. 5 maaş alan Akp'li bürokrat keyfine devam eder.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız