Üretim reform paketi anlatıldı

Üretim reform paketi anlatıldı

MÜKELLEFLERE UYARI: KAYIT YAPTIRIN

Üretim reform paketi anlatıldı

Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü´ nün düzenlediği Kırıkkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında gerçekleştirilen toplantıda 2017 yılında yasalaşan ?Üretim Reform Paketi? olarak bilinen 7033 sayılı Kanunla sanayi işletmelerine getirilen destek ve teşviklerle işletmelere sağlanan kolaylıklar tanıtıldı.

ÜRETİM REFORM PAKETİ

Ayrıca Sanayi Sicil Kanunu kapsamındaki sanayi işletmelerinin sorumlulukları ve Sanayi Sicil Belgesinin işletmelere sağladığı faydalar ele alındı. Bilgilendirme toplantısı Oda Başkanı Ferman Aldemir, İl Müdürü Okan Şahin, Şube Müdürü Sonay Koç ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin katılımlarıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ferman Aldemir, Sanayi Sicil Kanunu kapsamında imalat işleriyle uğraşan firmaların iş ve işlemlerinin takibi açısından bu tür bilgilendirme toplantıların yapılmasının yararlı olduğunu belirtti.

MÜKELLEFLERE UYARI: KAYIT YAPTIRIN

Toplantının Açılış konuşmasında İl Müdürü Okan Şahin, Bakanlıklarının uzun uğraş ve çabaları sayesinde yasalaşan Üretim Reform Paketi ile sanayicilerin önünü açacak ve nefes aldıracak bir çok düzenlemenin yapıldığını, 01 Temmuz 2018 tarihine kadar kaydı olmayan sanayi işletmelerinin cezasız sanayi siciline kayıt edilebileceğini ilimizdeki kayıtsız işletmelerin bu imkândan faydalanmalarının önemli olduğunu belirtti.

YÜZDE 15 AVANTAJ SAĞLIYOR

Ayrıca aynı kanunla, Bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerin sanayici tanımına dâhil edildiğini, Sanayiciler için Hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğunun kaldırıldığını, Sanayi işletmelerine vergilerden bazı muafiyet ve istisnaların getirildiğini, İhalelerde Yerli malına desteğin artık zorunlu hale geldiğini ve %15 avantaj sağlandığını dile getirdi. Şahin konuşmasında; Sanayi siciline kayıtlı işletmelerin idari para cezasına maruz kalmamaları için 30 Nisan 2018 tarihine kadar Bakanlık Web sitesinden ?Yıllık İşletme Cetveli? bilgilerini girmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Bilgilendirme toplantısı Mühendis Yusuf Dede Urhan´ın yapmış olduğu sunumla son bulundu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı