Unutmadık unutamayız

Unutmadık unutamayız

Kırıkkale'de 3 Temmuz 1997 tarihini gösterdiği günün sabahında önce küçük çaplı yangın ve sonrasında şiddetli patlamalarla şehirde adeta savaşı andıran görüntülerin yaşanmasına neden olan olayların üzerinden tam 17 yıl geçti.

4 VATANDAŞIMIZ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

O günü yaşayanların hafızasında tazeliğini koruyan ve şehrin tam bir hayalet görünümüne dönmesine neden olan patlamalarda ne yazık ki biri kurumda çalışan işçi olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını yitirmiş, yangın ve patlamanın yaşandığı fabrika kelimenin tam anlamıyla yerle bir olmuştu. Şehir genelinde binlerce ev ve işyerinin camları yerle bir olmuş, milyonlarca lira maddi hasar meydana gelmişti. Türkiye gündemine bomba gibi düşen olaylar nedeniyle Kırıkkale’nin adı uzun süre yangın ve patlamalarla anılmıştı. Hafızalarımızda tazeliğini koruyan yangın ve patlamanın bundan sonraki yıllarda da unutulması mümkün görünmüyor. Unutulmaması da gerekiyor.

 

OLAY

3 Temmuz 1997 yılında meydana gelen patlamada Kırıkkale`de çok sayıda ev ve işyerinde büyük hasar meydana gelmiş, vatandaşlar şehri boşaltmıştı. Patlamada 4 kişi hayatını kaybederken olaydan sonra MKE`nin şehir dışına taşınma işlemleri başlatılmış ve Kırıkkale şehir merkezinin yeri de kaydırılmıştı. Bu arada patlama sırasında minaresinin yarısı yıkılan MKE işletmesi içinde bulunan camiide o günün hatırlanması amacıyla onarım yapılmadı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ