Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI MUMCU´NUN ÖLÜMÜNÜN 25´NCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI MUMCU´NUN ÖLÜMÜNÜN 25´NCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız

CHP Kırıkkale Kadın Kolları gazeteci-yazar Uğur Mumcu´yu andı. Mumcu´nun katledilişinin 25´nci yıldönümü dolayısıyla partide düzenlenen toplantıda kadın kolları başkanı Güllü Aykut Mumcu´nun unutulmadığını, unutulmayacağını ve unutturulmayacağını söyledi.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Kadın Kolları 25 yıl önce uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu´yu andı. Partide düzenlenen toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut, ?Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı ve onlarca Atatürkçü aydının rastgele katledilmediği, özellikle hedef seçilen bu demokrasi şehitlerini katlettirenler mezara sığdıramayacaklarını hesaba katmadılar. Çünkü onlar ışık saçmaya devam ediyorlar? dedi.

MUMCU DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR

Aykut konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Uğur Mumcu, bir demokrasi şehididir. Uğur Mumcu susturuldu, ama bugün yüzlerce, binlerce Uğur Mumcu var. Onlar, onun davasını sürdürüyorlar. Mumcu, ülkesini severdi, insanını severdi, haksızlıklara yolsuzluklara karşı mücadele ederdi. Bir mücadele adamıydı. Direnişin adamıydı. Direnişin simgesiydi. Atatürkçülüğün ölümsüz savunucuydu. Uğur Mumcu anti-emperyalist, bağımsızlıkçı, devrimci, cumhuriyetçi ve toplumcu bir gazeteciydi. Uğur Mumcu toplumun gözü kulağı ve beyni oldu. Ona göre çağımızın en büyük suçu haksızlara adaletsizliklere, yolsuzluklara halkın malını çalanlara, savaş kışkırtıcılığına karşı çıkmayarak susmaktı. Uğur Mumcu bu suçu işlemediği için, emeği ve özgürlüğü savunduğu için öldürüldü. 22 yıldır Uğur yok, adalet yok. Bize düşen görev onun mücadelesine katkı vermektir. Biz CHP olarak bu konuda elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.?

HABER MERKEZİ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız